15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE Atacul terorist de la Nisa: Alți doi cetățeni români ar fi...

UPDATE Atacul terorist de la Nisa: Alți doi cetățeni români ar fi dați dispăruți. MAE nu are încă informaţii

UPDATE 14:20.  Ministerul de Externe precizează într-un comunicat că nu există nici o sesizare telefonică sau prin email referitoare la posibila dispariţia a altor doi români în urma atacului de la Nisa, aşa cum s-a menţionat pe reţelele de socializare. Ambasada României la Paris a solicitat asistenţă autorităţilor franceze competente, iar verificările sunt în curs de desfăşurare.
Ministerul de externe roagă, din nou, românii aflaţi la Nisa şi rudele lor să apeleze la Consulatul General de la Marsilia sau la Amabasada României de la Paris, pentru că aceste apeluri sunt redirecţionate la Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate.

——————————

Alți doi tineri români ar fi dispărut după atacul terorist de joi seara, de la Nisa, informează News.ro.

Este vorba de un tânăr de 26 de ani și prietena sa de 31 de ani. Potrivit paginii de Facebook SOS Nice, Alexandru Goldan și prietena sa, Elena, au dispărut după atacul din 14 iulie.

Informația nu a fost confirmată, pentru moment, de autoritățile române.

Pe pagina de Facebook SOS Nice au fost postate, încă de joi, imagini cu persoane care încă sunt dispărute, în urma atentatului. Pe aceeaşi pagină de Facebook a apărut şi anunţul privind familia de români dată dispărută la Nisa. Până acum, copilul minor şi mama acestuia au fost găsiţi în spitale din Nisa.

Sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a identificat doi cetățeni români care se aflau la Nisa, la momentul producerii atacului de joi seara, soldat cu 84 de morți și 202 răniți.

Citește și:  Atacul terorist de la Nisa: Mai multe SMS-uri, descoperite în telefonul șoferului: Adu mai multe arme

Este vorba despre un copil și mama sa. Copilul se află internat într-un spital de pediatrie din Nisa, starea lui fiind stabilă. Potrivit medicilor, starea de sănătate a mamei minorului este destul de gravă, dar stabilă. În ceea ce privește tatăl copilului, cercetările continuă. 

Demersurile au fost realizate cu sprijinul ambasadorului României în Franța aflat la faţa locului şi al reprezentantului Consulatului General al României la Marsilia. Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate.

Citește și: FOTO + VIDEO. Atacul de la Nisa, REVENDICAT de gruparea Stat Islamic. Ministrul de Interne: Șoferul camionului pare să se fi radicalizat foarte rapid

Reamintim faptul că operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate. Duminică, MAE a precizat că operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate.

84 de persoane, între care 10 copii și adolescenți, au murit și 202 persoane au fost rănite, dintre care 52 sunt în stare critică, iar 25 la terapie intensivă, după ce un bărbat a intrat cu camionul în mulțimea adunată să vadă focurile de artificii, de Ziua Națională a Franței. 

Autorul atacului, revendicat de gruparea Stat Islamic, sâmbătă, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel „era total necunoscut serviciilor de informaţii”. Pe baza amprentelor digitale, s-a stabilit identitatea acestuia: atacatorul avea cetăţenie tunisiană, era divorţat şi avea copii, iar soţia sa a fost reţinută de autorităţi. El a ajuns în vizorul autorităților, fiind condamnat, la începutul anului, la şaşe luni de închisoare cu suspendare, pentru acte de violenţă. 

Citește și: FOTO virală. Desenul tulburător al unei fetițe de nouă ani, despre atentatul de la Nisa

 

 

 

 

 

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă