19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAtacul din Las Vegas. Turnul Eiffel va rămâne în beznă, ca semn...

Atacul din Las Vegas. Turnul Eiffel va rămâne în beznă, ca semn de omagiu pentru victimele din America

Primarul Parisului, Anne Hidalgom a anunţat pe Tweeter că luminile din Turnul Eiffel vor fi stinse la miezul nopţii, în semn de omagiu pentru victimele din Las Vegas. 

"În această seară, vom stinge Turnul Eiffel la miezul nopții, în semn de omagiu adus victimelor atacurilor comise la Marsilia și Las Vegas. Suntem uniți", a anunțat primarul pe Twitter.

Turnul Eiffel, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, este stins constant în semn de omagiu pentru victimele atentatelor.

Un american alb în vârstă de 64 de ani, Stephen Craig Paddock, a ucis cel puțin 58 de spectatori la un concert în aer liber duminica seară în Las Vegas. Poliția nu a anunțat motivul atacului, dar organizația Stat Islamic a revendicat această acțiune violentă.

La Marsilia, două tinere femei au fost ucise duminică în gara principală într-un atac cu cuțit comis de un bărbat care deținea un pașaport tunisian, strigând "Allah Akbar!".

Atacul a fost de asemenea revendicat de gruparea Stat Islamic.

Turnul Eiffel, inaugurat la Expoziția universală din 1889, este vizitat în fiecare an de șase până la șapte milioane de persoane.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă