21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialAtacul armat din California. Femeia ucisă de Poliție promisese loialitate reţelei Stat...

Atacul armat din California. Femeia ucisă de Poliție promisese loialitate reţelei Stat Islamic

Tashfeen Malik, femeia implicată în atacul armat din statul California, a semnalat pe o reţea de socializare, în timp ce era urmărită de forţele de ordine, că este loială reţelei teroriste Stat Islamic, informează Mediafax.

În cursul atacului din orăşelul californian San Bernardino, Tashfeen Malik, în vârstă de 27 de ani, a postat pe Facebook un mesaj de loialitate faţă de Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, afirmă trei oficiali din cadrul investigaţiei, citaţi de CNN.

Tashfeen Malik a postat mesajul pe un cont de Facebook înregistrat cu un pseudonim.

Biroul Federal pentru Investigaţii din Statele Unite tratează ancheta în cazul atacului armat din California, soldat cu 14 morţi, ca dosar antiterorist, au anunţat joi seară surse citate de cotidianul The New York Times. FBI consideră această anchetă ca având caracter antiterorist, din cauza arsenalului deţinut de suspecţi, din cauza călătoriilor acestora în Orientul Mijlociu şi a dovezilor că autorii aveau legături cu islamişti.

afirmă surse din cadrul investigaţiei citate de CNN.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă