21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialAtacatorul şi unele dintre victimele de pe insula Jersey, membri ai aceleiaşi...

Atacatorul şi unele dintre victimele de pe insula Jersey, membri ai aceleiaşi familii poloneze

 Insula Jersey era în stare de şoc luni, după moartea a şase persoane, dintre care unele făceau parte dintr-o familie poloneză, înjunghiate cu un cuţit de un membru al aceleiaşi familii, au declarat autorităţile locale, citate de AFP, scrie Mediafax.

Un bărbat, două femei şi trei copii cu vârste sub şase ani au fost ucişi duminică într-un apartament din Saint-Helier, capitala insulei.

„Jersey este un loc liniştit şi evenimentele de o natură atât de teribilă sunt foarte rare. Acest lucru a şocat comunitatea de pe insulă”, a declarat premierul din Jersey, Terry Le Sueur.

„Multe persoane vor avea nevoie de sprijin şi ajutor psihologic în zilele următoare şi vom avea grijă să le primească”, a adăugat el.

Conform presei poloneze, toate victimele sunt de naţionalitate poloneză, dar comandantul poliţiei din Jersey, Stewart Gull, a declarat numai că victimele făceau parte din două familii locale, dintre care una era de origine poloneză.

Un bărbat de 30 de ani a fost arestat şi plasat în arest preventiv. El este în continuare sub observaţie la spitalul din Jersey, după ce a suferit o operaţie pentru răni la braţ. Suspectul este un membru al familiei poloneze.

„Poliţia lucrează în cooperare strânsă cu liderii comunităţii locale din Saint-Helier şi ai comunităţii poloneze pentru a sprijini ancheta şi a susţine persoanele afectate de această tragedie”, a adăugat Stewart Gull.

Jersey este situată la 22 de kilometri nord de coastele franceze şi are 90.000 de locuitori. Insula nu face parte din Regatul Unit, dar este o dependenţă a Coroanei britanice. Aceasta are propriul Guvern şi votează propriile legi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă