3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialAtac terorist în Israel: O explozie a avut loc într-un autobuz

Atac terorist în Israel: O explozie a avut loc într-un autobuz

Un obiect suspect a explodat, duminică, fără a provoca victime, într-un autobuz israelian în apropiere de Tel-Aviv, informează Mediafax.

Obiectul a explodat în timp ce era examinat de un genist chemat la faţa locului, dar aceasta nu a fost rănit.

“În urma examinării explozibililor găsiţi la faţa locului, am conchis că este vorba despre un atac terorist”, a declarat Micky Rosenfeld, purtător de cuvânt a poliţiei.

Clanuri mafiote sunt implicate în lupte de putere de mai mulţi ani la Tel-Aviv şi la periferia acestuia, în special la Bat Yam.

“Mai întâi trebuie să examinăm dispozitivul (explozibil)”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, pentru AFP. El a precizat că şoferul a văzut o geantă abandonată în autobuz, a oprit vehiculul şi le-a ordonat pasagerilor să coboare.

Circa zece israelieni au fost ucişi în violenţe legate de activităţi criminale, mai ales în explozia unor maşini-capcană şi schimburi de focuri legate de luptele dintre diverse familii mafiote.

Ultima explozie într-un autobuz israelian datează din noiembrie, la Tel-Aviv, în cadrul unui atentat soldat cu 17 răniţi, legat de intervenţia militară israeliană în Fâşia Gaza.

În 2011, o turistă britanică a fost ucisă şi alte 30 de persoane au fost rănite într-o explozie produsă într-o staţie de autobuz din Ierusalim.

Cele mai citite

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

Cadoul perfect poate fi o pereche de cercei aurii de la Moreas

Bijuteriile/accesoriile au o semnificație specială în viața oricărei femei, adăugând un plus de valoare și strălucire ținutei. O bijuterie care nu lipsește unei doamne...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă