2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialAtac cu maşină-capcană în Irak: cel puţin 17 persoane au fost ucise

Atac cu maşină-capcană în Irak: cel puţin 17 persoane au fost ucise

Cel puţin 17 persoane au fost ucise şi alte 23 rănite într-un atac sinucigaş cu maşină-capcană, care a avut loc duminică la Ramadi, capitala provinciei Anbar, din vestul Irakului, în faţa birourilor guvernului provinciei, a precizat o sursă a poliţiei locale, citată de AP, informează Agerpres.

Potrivit guvernatorului adjunct al provinciei Anbar, Saadoun Obeid, un blocaj în traficul din afara sediului guvernului provinciei l-a împiedicat pe atentator să ajungă la poarta din faţă a clădirii.

Guvernatorul Qasim al-Fahadawi şi alţi înalţi oficiali din provincia Anbar nu se aflau în clădire în timpul exploziei, pe care responsabilul citat o atribuie organizaţiei Al Qaida.

Poliţia a descoperit o a doua bombă într-o parcare din apropiere câteva minute mai târziu, însă a precizat că a detonat-o într-o zonă sigură.

Sediul guvernului provinciei, din Ramadi, oraş situat la 115 kilometri vest de Bagdad, găzduieşte totodată sediul poliţiei şi biroul guvernatorului provinciei.

De asemenea, tot duminică un atentator sinucigaş şi-a detonat vesta cu exploziv într-o mulţime de pelerini şiiţi la Baquba /60 de kilometri de Bagdad/, capitala provinciei Diyala, din nord-estul Irakului, omorând trei persoane şi rănind alte patru, potrivit unei surse din poliţia regională.

Cele mai citite

Și ce dacă Hunter Biden a cheltuit șpaga românească pe dansatoare exotice?

În timp ce România era ostracizată de lupta anticorupție, iar rețelele Soros scoteau sute de mii de tefeliști în stradă, fiul lui Joe Biden,...

Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri, va fi judecat doar pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a condus mașina sub influența drogurilor și care a accidentat mortal doi studenți, este trimis în judecată...

Președintele Iohannis se întâlnește cu ambasadorii țărilor UE, înainte să plece la Consiliul European

Președintele Klaus Iohannis va avea, în după-amiaza de 11 decembrie 2023, o întâlnire cu ambasadorii acreditați în România ai țărilor membre UE. Conform programului anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă