18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAtac cu bombă în apropierea ambasadei SUA din capitala Afganistanului. Cinci morți...

Atac cu bombă în apropierea ambasadei SUA din capitala Afganistanului. Cinci morți și nouă răniți

UPDATE 10,40: Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte nouă au fost rănite într-o explozie survenită marți la o bancă situată în apropiere de ambasada SUA ultrasecurizată din centrul capitalei afgane, Kabul, relatează DPA citată de Agerpres.

"O explozie a survenit în apropiere de piața Massoud din Kabul. Nu avem alte detalii", a declarat inițial purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish, a declarat ulterior agenției britanice de presă că deflagrația s-a produs la intrarea într-o sucursală a Kabul Bank.


Un atac cu bombă s-a înregistrat, marți dimineață, în apropierea Ambasadei Statelor Unite din orașul Kabul, capitala Afganistanului, informează agențiile internaționale de presă.

Cel puțin o persoană a fost ucisă.

Kabul este considerat în acest moment cel mai nesigur loc din Afganistan. Statele Unite au anunțat, recent, înăsprirea măsurilor de securitate în cartierul numit "zona verde", unde se află sediile organizațiilor internaționale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...

Primăria București organizează o licitație pentru un împrumut de 69,6 milioane lei

ING Bank România, BRD - Groupe Societe Generale, UniCredit Bank România și Raiffeisen Bank România participă la licitația organizată de Primăria Municipiului București (PMB)...
Ultima oră
Pe aceeași temă