20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAstazi, tot ploi, dar si putin vant

Astazi, tot ploi, dar si putin vant

In tara. Vreme inchisa si umeda. Precipitatii mai ales sub forma de ploaie in zonele sudice si vestice, cu cantitati de apa mai insemnate si precipitatii mixte, local in restul teritoriului. Vant cu intensificari in sud si sud-est, dar mai ales la munte. Maxime -2…5°C, mai ridicate in vest si pe litoral pana la 8°C; minime -6…2°C. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.
Zapada la munte. Predeal – 17 cm, Semenic – 108 cm, Stana de Vale – 48 cm, Vladeasa – 21 cm, Paltinis – 34 cm, Iezer – 20 cm, Sinaia 1500 – 55 cm, Cuntu – 73 cm, Vf. Omu – 79 cm, Ceahlau Toaca – 42 cm, Parang – 34 cm, Lacauti – 82 cm, Vf. Cristianu Mare – 82 cm.

Maine, racire accentuata pana la 4°C

In tara. Vreme in general inchisa si in racire indeosebi in est si sud-est. Precipitatii predomi-nant sub forma de ninsoare, local in sud si izolat in restul teritoriului. Vant cu unele intensificari in Dobrogea, Baragan si la munte. Maxime -4…4°C; minime -10…0°C. In zonele joase, izolat noaptea ceata, asociata si cu depunere de chiciura. Presiunea atmosferica, in continua crestere.

Comentariul specialistului

Structura campului de presiune la nivelul solului nu se va modifica semnificativ in urmatoarele zile. Totusi, in altitudine va patrunde un aer mai rece dinspre nord-est care se va suprapune peste un geopotential scazut in zona Peninsulei Balcanice. Tara noastra se va afla la periferia sudica unui anticiclon – camp de presiune atmosferica ridicata – de provenienta siberiana. Ploile zilei de astazi se vor transforma treptat in ninsoare. La sfarsit de saptamana ninsorile vor inceta, dar isi va face aparitia ceata. Anticiclonul Siberian va cuprinde treptat cea mai mare parte a continentului, iar fronturile atmosferice vor fi active in sud-est.

In Europa, mai cald in vest si sud

In nordul, centrul si estul Europei, vremea va fi rece, iar in vest si in sud, calda pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros. In partea sudica si de sud-est, vor fi ploi, pe arii extinse si insemnate cantitativ. In rest, precipitatiile vor fi izolate, sub forma de ninsoare (Austria, Polonia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova si nord-estul Romaniei). In orele diminetii, local in zonele joase, va fi ceata.

Cele mai citite

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...

Primăria București organizează o licitație pentru un împrumut de 69,6 milioane lei

ING Bank România, BRD - Groupe Societe Generale, UniCredit Bank România și Raiffeisen Bank România participă la licitația organizată de Primăria Municipiului București (PMB)...

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă