3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialAstazi, racire drastica si ninsori pe arii extinse

Astazi, racire drastica si ninsori pe arii extinse

In tara. Vreme in continua racire. Precipitatii si sub forma de ninsori pe arii extinse in sudul, estul si centrul tarii si local in rest. In Baragan si Dobrogea, in prima parte a zilei, precipitatii si sub forma de ploaie si lapovita si cantitati de apa de peste 15-20 l/mp. In estul tarii si la munte ninsori asociate cu intensificari ale vantului. Maxime -2…5°C; minime -8…0°C. Presiunea atmosferica, in scadere.

Maine, minime de -12°C

In tara. Vreme deosebit de rece. Ninsori in Transilvania, Moldova, Maramures iar indeosebi in prima parte a zilei si in Dobrogea. In restul teritoriului ninsori pe arii mai restranse. Vant cu intensificari in estul tarii si la munte. Maxime -4…4°C; minime -12…-2°C. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Comentariul specialistului

Vremea isi continua procesul de racire din cauza circulatiei predominant din sector nordic. Aceasta advectie de aer rece, coroborata cu transportul de aer umed dinspre sudul si estul tarii, va da vremii aspect de iarna. Racirea si ninsorile vor afecta intreg teritoriul iar in regiunile estice si la munte vor fi asociate cu intensificari ale vantului. Strat de zapada mai consistent este de asteptat sa se depuna in zonele de deal si munte.

In Europa, si ploi, si ninsori

Va ploua in Peninsula Iberica, Grecia, Ucraina si Rusia iar in Peninsula Balcanica, tarile Europei Centrale si de nord va ninge. In vest cerul va fi variabil, dar va fi ceata indeosebi in primele ore, asociata izolat cu burnita sau ploaie slaba. Temperatura aerului va continua sa scada, mai ales in sud-estul si sudul continentului.

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut
Ultima oră
Pe aceeași temă