0 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialAstazi, ploi peste tot

Astazi, ploi peste tot

In tara. In Banat, Oltenia si Muntenia, averse de ploaie si descarcari electrice. Izolat, cantitati de apa de peste 20-25 l/mp. In restul teritoriului ploi izolate, mai ales la deal si la munte. Maxime 20-28°C; minime 8-18°C. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Maine, temperaturi de vara

In tara. Izolat ploi, in sudul tarii si la munte, iar dupa-amiaza si noaptea posibil si in extremitatea nordica. Maxime 21-28°C; minime 7-17°C. Presiunea atmosferica, relativ stationara.

Comentariul specialistului

Ziua de astazi se va caracteriza prin accentuarea instabilitatii atmosferice, cu precadere in regiunile din sudul tarii.
Aceasta se va datora prezentei, in zona Peninsulei Balcanice, a unui nucleu ciclonic in structura campului de altitudine, care va determina averse si descarcari electrice, chiar daca presiunea la nivelul solului nu va scadea prea mult. Totodata, din cauza unei advectii de masa de aer rece dinspre latitudini mai nordice, regimul termic va marca o scadere usoara fata de zilele precedente in toate zonele tarii.

In Europa, cam multe precipitatii

In nord-vestul Europei, in extremitatea sa de rasarit si in spatiul cuprins intre Muntii Alpi, Carpati si Balcani, dar si in Italia si Grecia, vor fi innorari si ploi pe arii extinse insotite de descarcari electrice.
In restul continentului, va predomina o vreme frumoasa, astfel de fenomene fiind posibile cu totul izolat.

Cele mai citite

Grefierii protestează în fața ICCJ, cerând plata salariilor restante

Grefieri din toate județele participă la un protest în fața sediului din București al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Mitingul de protest este...

România vrea să utilizeze dar și să fabrice tehnologii verzi, anunță președintele Iohannis

"România este interesată să dezvolte, să utilizeze, dar și să fabrice tehnologii verzi", a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului „Sustainable Innovation Forum...

Arnold Schwarzenegger a dezvăluit! Care este filmul ce i-a schimbat cursul vieții

Arnold Schwarzenegger a devenit celebru în documentare precum "Pumping Iron", ceea ce s-a tradus ulterior printr-o carieră de succes la Hollywood, asta și datorită fizicului...
Ultima oră
Pe aceeași temă