24.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Astazi, inca putina ploaie

In tara. Vreme racoroasa. Local, in centrul si sud-estul tarii, la deal si la munte si izolat in restul teritoriului, indeosebi dupa-amiaza, ploi si descarcari electrice. Vant cu unele intensificari in sudul tarii si la munte. Maxime 14-22°C; minime 4-14°C, mai scazute in depresiunile intra-montane. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.

Maine, incalzire

In tara. Vreme in incalzire usoara. In jumatatea de nord a tarii, ploi izolate, indeosebi la deal si la munte. Vant cu unele intensificari in zona montana. Maxime 16-26°C; minime 5-15°C. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Comentariul specialistului

Vremea racoroasa si in general instabila a fost determinata de activitatea unui ciclon mediteraneean ajuns prin vestul Marii Negre in zona geografica a tarii noastre. In altitudine a patruns aer rece dinspre nord pana in bazinul central al Marii Medite-rane, de unde pe circulatie sud-vestica a patruns si in Romania. Aceasta este o circulatie polara intoarsa. In zilele urmatoare, depresiunea atmosferica se va oclude treptat, va imbatrani, iar circulatia aerului va deveni vestica, astfel ca vremea se va imbunatati si se va incalzi. Temperatura aerului va ajunge la valori maxime apropiate de mediile multianuale la aceasta data.

In Europa, averse

Sistemul frontal principal va actiona in continuare in Europa centrala si central-estica, unde va determina nebulozitate mai accentuata si averse de ploaie pe arii relativ extinse. In restul continentului vor fi innorari temporare, dar numai izolat va ploua in regiunile nordice.

Ultima oră
Pe aceeași temă