15.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Asociația Colectiv: Istoria se repetă. Cum de mai e posibil așa ceva?

 
Asociaţia Colectiv GTG precizează sâmbătă că încă un club din capitală este mistuit la 64 de săptămâni de la incendiul din Colectiv, subliniind că, din fericire, nu sunt răniţi grav, dar "se putea întâmpla o nouă tragedie".
"La 64 de săptămâni de la incendiul din Colectiv, istoria se repetă şi un nou club din Bucureşti este mistuit de flăcări. Din fericire, nu sunt răniţi grav, însă se putea întampla o nouă tragedie. Cum de mai e posibil aşa ceva după toate cele întâmplate?", a fost mesajul postat sâmbătă dimineaţă de Asociaţia Colectiv GTG, pe o reţea de socializare.
Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la clubul Bamboo din capitală. Clubul a ars în totalitate, clădirea fiind prăbuşită în cea mai mare proporţie.
Un număr de 11 victime ale incendiului din Bamboo au fost depistate cu intoxicare şi hipotermie până în prezent, informează reprezentanţii ISU Bucureşti. Conform acestora, 38 de persoane au ajuns la spital, dintre care 21 de victime transportate de SMURD şi SABIF, iar 17 cu mijloace proprii.
Înfiinţată în luna martie 2016, Asociaţia Colectiv GTG 3010 este o organizaţie neguvernamentală care îşi propune monitorizarea anchetelor în desfăşurare în cazul incendiului de la clubul Colectiv, precum şi iniţierea unor noi anchete în instituţiile statului, care să identifice persoanele responsabile care nu şi-au exercitat atribuţiile în aplicarea legislaţiei, fapt ce a condus la această tragedie.
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Ultima oră
Pe aceeași temă