0.4 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeSpecialAsistență juridică pentru alegători la turul II al alegerilor prezidenţiale

Asistență juridică pentru alegători la turul II al alegerilor prezidenţiale

Expert Forum și Funky Citizens vor pune la dispoziția alegătorilor din țară și străinătate, precum și observatorilor acreditați un serviciu de informare și consultanță juridică în timpul celui de-al doilea tur de scrutin, pe 15 și 16 noiembrie 2014, se arată într-un comunicat de presă al Expert Forum.

Mai jos, comunicatul integral al Expert Forum şi Funky Citizens

"Vom oferi asistență de specialitate legată de procedurile de votare, mijloacele de sesizare și contestare a neregulilor sau reclamare a infracțiunilor electorale și vom asista alegătorii în situația în care vor avea dificultăți în a-și exercita drepturile electorale. Vom pune la dispoziția alegătorilor următoarele mijloace de comunicare:

Telefonul alegătorului 0756.459.194 / 0720.273.334 / 0770.332.065
Skype ID: votcorect

Serviciul telefonic va funcționa între orele 15 și 20 în data de 15 noiembrie, respectiv 6 – 22 în data de 16 noiembrie, ziua alegerilor și este gratuit, implicând doar costurile standard ale apelurilor, taxate de către operatorii de telefonie. Paginile web și Facebook vor include informații generale, precum și întrebări frecvente legate de ziua alegerilor.

Cele două organizații au fost implicate în monitorizarea procesului electoral și au intervenit în mai multe rânduri pe lângă autoritățile de management electoral pentru buna organizare a alegerilor. Ne arătăm în continuare susținerea pentru alegători și pentru organizațiile neguvernamentale care acreditează observatori interni, pornind de la principiul transparenței, accesibilității și egalității procesului electoral.

Invităm toți cetățenii care consideră că drepturile le-au fost încălcate, au identificat probleme sau nereguli legate de organizarea votului, au nevoie de clarificări legate de legislație sau regulile de desfășurare a procesului electoral să ne contacteze de îndată. De asemenea, așteptăm propunerile alegătorilor legate de optimizarea procesului de vot și organizarea alegerilor."

Formular sesizări și informații despre vot: www.expertforum.ro și www.funkycitizens.ro
Facebook: www.facebook.com/ExpertForum şi www.facebook.com/funkycitizens

 

Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...
Ultima oră
Pe aceeași temă