2.3 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialAsia este noua piaţă către care se îndreaptă băncile elveţiene

Asia este noua piaţă către care se îndreaptă băncile elveţiene

Băncile elveţiene îşi caută clienţi multimilionari din Asia, anunţă Reuters, citează Mediafax.. Recent, banca UBS a fost criticată pentru că instalase pe Turnul One Peking Road din Hong Kong un banner publicitar atât de mare încât nu mai permitea trecerea razelor solare.

 

Managerii băncilor elveţiene se orientaseră de mult spre clienţii foarte bogaţi din Asia, în contextul scăderii creşterii economice în Europa şi pe fondul modificării reglementărilor privind secretul bancar.

Concurenţa s-a intensificat în ultima perioadă, în contextul în care noul director al companiei Credit Suisse a semnalat intenţia de a intra pe segmentul clienţilor multimilionari, în special din Asia.

"Toată lumea vrea să fie în Asia. Nu este deloc surprinzător că dintr-o dată aceasta a devenit strategia principală a băncilor", confirmă Andreas Brun, analist la Zuercher Kantonalbank (ZKB).

Atracţiile sunt evidente, în contextul în care scăderea recentă a ritmului creşterii economice permite multor economii asiatice să depăşească în continuare ţările occidentale.

Cele mai citite

O altă poză cu Cherecheș, în care primarul apare mult mai avariat

Povestea scăpată pe surse de Poliția Română către jurnaliști (adică pe Whatsapp) e că Cherecheș și o mătușă goneau cu 200 de km la...

SUA va prelua, de anul viitor, controlul Portului Constanța

Autoritatea Vamală Română, condusă de președintele Ioan Cupă, a făcut astăzi un anunț, oarecum surprinzător, prin care Statele Unite ale Americii vor prelua...

Deputatul Orban cere încetarea mandatului de președinte interimar la Camera Deputaților, după scandalul PSD – AUR

Deputatul Ludovic Orban, fost președinte al PNL, cere încetarea mandatului lui Alfred Simonis (PSD) în funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților. Simonis a devenit...
Ultima oră
Pe aceeași temă