8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAscensiunea unui premier al României. Episodul VI: Clienți ai firmei de contabilitate...

Ascensiunea unui premier al României. Episodul VI: Clienți ai firmei de contabilitate a familiei Ponta au folosit „rețeaua de exterminatori de SRL-uri“

Datoriile PSD-ului din anul 2009 au fost pasate către o rețea de „exterminatori de SRL-uri“, care preiau sute de societăți pe care apoi le îngroapă. Este un business din „zona gri“, care ajută contra cost patronii împovărați să se curețe de firmele care le dau bătăi de cap. Unii dintre practicanții acestei activități au fost reținuți și acum sunt trimiși în judecată, alții apar drept persoane onorabile la care au apelat o mulțime de oameni apropiați de lumea mass-media și de mediul public. La aceeași rețea au ajuns să apeleze și trei companii care își țineau contabilitatea la firma Exfin 2000 SRL a familiei Ponta.

Exfin 2000 SRL a fost fondată de contabila Cornelia Naum, mama lui Victor Ponta. Din cauza vârstei, aceasta și-a cedat 50% din participația sa în firmă către fiica sa Alexandra, sora premierului, iar restul către o altă pesoană. Cu toate acestea, în toamna lui 2012 Cornelia Naum încă mai ajuta activ la bunul mers al societății în care a angajat mai mulți membri ai familiei, printre care și prima soție a premierului, Roxana Ponta.

Prin firma de contabilitate, mama și sora prim-ministrului au prestat servicii pentru o mulțime de companii. Printre acestea se numără multe societăți abonate la contracte cu statul, dar și la șapte firme active în domeniul creației vestimentare. E vorba de April Contex SRL și Senta Mod SRL, având-o asociată pe o anume Tanța Voinea, precum și Scarlett Clothing International SRL, Scarlett Mode SRL, Gotic 2006 SRL, Amazing Fashion SRL și Tara Fasion SRL, deținute de o persoană cu numele Cojocaru Daniela Roxana. Între cele două patroane, Tanța Voinea și Cojocaru Daniela Roxana, există un element comun și anume că au locuit în același apartament la începutul anilor 2000.

Două dintre cele 7 firme de modă enumerate mai sus care-și țineau contabilitatea la Exfin 2000, au fost înstrăinate într-un mod dubios către două filiere care se ocupă cu “despovărarea patronilor“ de societățile cu probleme.

Astfel, Senta Mod SRL, clientă a Exfin 2000 SRL, a fost cedată de Tanța Voinea în aprilie 2010 către Cercel Daniel Nicolae, un tânăr care a cumpărat sute de SRL-uri din diverse părți ale țării, cu diverse domenii de activitate, firme cu datorii pe care a început să le bage ulterior în insolvență. Cercel Daniel Nicolae, împreună cu membrii grupării sale, după ce au fost arestați preventiv, au fost trimiși în judecată pentru că prin schema ce viza neplata datoriilor au prejudiciat statul cu sume mari de bani. De altfel, Cercel Nicolae e personajul care apare în ultimii ani în statisticile ANAF ca figurând în topul românilor cu cele mai multe cereri de insolvență, peste 60. La serviciile lui a apelat inclusiv finul lui Dorin Cocoș, Mihnea Lucov, împreună cu Carmen Lucov. Cei doi fac parte din grupul de „mâini drepte“ din afacerile lui Alexandru Bittner, Mihnea Lucov intersectându-și destinul de businessmann și cu familia Udrea-Cocoș. Concret, Senta Mod SRL, încă își mai ținea contabilitarea la firma familiei Ponta în prima parte a lui 2010, adică chiar înainte de a fi cedată grupării penale.

După același tipic, o altă firmă, Scarlett Clothing International SRL, clientă a EXFIN 2000 SRL, a fost cedată în 2010 de Cojocaru Daniela Roxana către asocierea: Reinvent Strategic Business Solutions SRL și Reinvent Business Strategies SRL (firme care în doar câțiva ani au preluat cel puțin 88 de societăți comerciale) avându-i ca asociați pe Laurențiu Claudiu Barbu și Iuliana Barbu, personaje care au un mod de operare asemănător cu al rețelei penale coordonate de Cercel Daniel Nicolae. Singura diferență e că în cazul familiei Barbu, preluarea firmelor pe bandă rulantă nu se face „pe persoană fizică“, ci „pe persoană juridică“, în rest, ambele grupări, imediat după achiziția unei societăți, le schimbă sediul, modifică numele cu unul cât mai ciudat și le suspendă imediat activitatea.

Claudiu Barbu a declarat în vara lui 2014 pentru portalul Curs de Guvernare, referitor la legalitatea activității sale și despre legăturile cu gruparea Cercel, următoarele: „Nu există o ilegalitate prin preluarea acestor societăți cu datorii, pentru că de fapt problema e a existenței acestor societăți cu datorii. Într-un fel sau altul, ele s-ar autodistruge la un moment dat… Este oarecum diferit ce făcea Cercel. Încă o dată, dacă această persoană a fost client la noi, a fost client ca alte 10.000 de persoane și pe mine nu mă interesează. Pe Cercel Daniel l-am avut la un moment dat, nu angajat. S-a lucrat la un moment dat cu el în sensul că era adept să preia societăți, dar noi i-am făcut doar actele și asiguram sediul. I se oferea sediul social, la fel cum se oferă oricărei societăți doritoare. El venea cu altcineva aici. Asta este o poveste foarte veche. Da, sincer… mă rog, rețeaua lui. Noi n-avem treabă cu rețeaua lui… Știu că a apelat de mai multe ori la noi. Adică practic el venea cu niște clienți, se ducea jos la juridic și făcea niște servicii“.

Merită menționat că mama lui Laurențiu Claudiu Barbu e Stănescu Săndica, vicepreședinta Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci din România și președintă a comisiei de femei a Cartel Alfa. Mai mult, chiar și președintele Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci din România, Constantin Paraschiv, are o legătură cu gruparea REINVENT. Astfel, în 2010, acesta a înființat firma Sind Management Consulting SRL, cu sediul pe Splaiul Independenței nr. 273, corp 3, et. 3, sector 6. În 2011, societatea a fost preluată de Reinvent Discounting SRL și Reinvent Business Concept S.R.L., care au schimbat sediul societății în mai multe rânduri la diverse etaje ale aceleiași clădiri de pe Splaiul Independenței nr. 273.

De asemenea firma familiei Ponta a mai ținut contabilitatea și la Media Light Image SRL, avându-l ca asociat unic pe Ștefan Cristian Anghel. Numele lui Anghel îl regăsim ca asociat și în X-Style Concept SRL, care a fost preluată de aceleași Reinvent Strategic Business Solutions SRL și Reinvent Business Strategies SRL, aproximativ în aceeași perioadă, în 19.04.2010.

Laurențiu Claudiu Barbu și Iuliana Barbu (persoanele care au preluat prin intermediul grupului Reinvent-Reinvest firme deținute de persoane care își țineau contabilitatea la familia Ponta) au preluat și tranzacționat către un offshore, o datorie de 1,8 milioane lei a PSD. Astfel, cele două companii, Reinvent Strategic Business Solutions SRL și Reinvent Business Strategies SRL, împreună cu o a treia cu nume asemănător: Reinvent Solutions SRL, au cumpărat societatea TipartGroup SRL în 2009-martie 2010.

TipartGroup SRL e firma care avea de recuperat de la PSD o datorie de 1,8 milioane RON, apărută la lumină după campania pentru prezidențiale din 2009, pierdută de Mircea Geoană în favoarea lui Traian Băsescu. Presa de investigații a descoperit că Tipart se ocupse în acea perioadă inclusiv de campania Fundației Renașterea, condusă de Mihaela Geoană.

După ce exterminatorii de SRL-uri Laurențiu Claudiu Barbu și Iuliana Barbu au preluat creanța PSD de 1,8 milioane lei, au transferat-o către un offshore din Cipru cu numele Ocean Zone Energy, având ca scadență anul 2015. În prezent înscrierea la Arhiva de Garanții Mobiliare nu mai este activă, apărând ca “stinsă/anulată/expirată“.

Important de precizat e că TipartGroup, înainte de a fi cedată grupării Reinvent, a fost în proprietatea lui Petrică Paraschiv, apropiat al PSD, personaj pus în guvernarea PDL-PSD din 2009 pe fotoliul de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL).

Cine e omul la care s-a îndatorat PSD

Petrică Paraschiv e un personaj bine conectat, dacă ținem cont de numele celor care i-au fost asociați de-a lungul vremii și pe care îi enumerăm:

1. Angheloiu Gabriela (directoarea Direcției Juridic Contencios din Ministerul Sănătății, cu care s-a asociat în firma Cabinet de Consultanță Juridică Angheloiu& Radulescu SRL)

2. Savu Dragoș Cristian, (partener în cadrul TipartPrinting cu Petrică Paraschiv) apare la Registul Comerțului ca fiind asociat cu Remus Leonard Argint în Allacom Chic SRL. Argint Remus Leonard e complicele irakianului Mohamad Al Dulaimi, fiind cercetat alături de acesta într-un dosar de imigrație ilegală prin care au fost introduși în România membri ai Al-Qaida.

3. Stăncescu Marius Cătălin (de la el Paraschiv a cumpărat părțile sociale din KOM PRINT&AD SRL). Stăncescu e avocatul care a fost arestat după ce i-a cerut afaceristului italian Antonello Celestini o mită de 1,8 milioane de euro, din care 1 milion pentru Sorin Blejnar, dând de înțeles că are trecere pe lângă acesta din urmă, astfel încât o viitoare fabrică clandestină de țigarete a sa din Videle să nu fie călcată de fisc timp de 1 an.

4. Dinu Ionel Adrian, Negoescu Lucian, Gheorghe Liviu și Dumitrescu Marius Aurelian (în firma TEL SIM SRL). Primii doi au fost condamnați cu suspendare pentru evaziune fiscală), iar Gheorghe Liviu a fost numit în martie 2011 administratorul și președintele CA al Ancor Publishing SRL (în locul Cosminei Noaghea), din acționariatul căreia face parte și PUBLIMEDIA INTERNATIONAL SA. Gheorghe Liviu a fost numit la 1 iunie 2009 și director general al MEDIA PRO MANAGEMENT, el fiind totodată și administrarorul și președintele CA al Mediafax Grup. Dinu Ionel Adrian a fost și administrator la TipartVision SRL.

5. Clejeneanu Dan Cristian, a fost partenerul lui Petrică Paraschiv în 2003 în firma Cochet Style SRL. Clejeneanu Dan Cristian apare în 2011 și ca adminstrator al firmei Romconsulting Restserv SRL deținută de Remus Truică și Vladimir Cohn și din care și-au făcut ieșirea Pepe Berciu și Ion Andrei Biriș (ginerele lui Virgil Măgureanu), distribuitorii Jack Daniel’s în România.

6. Ginel Postolache. În 2012, Paraschiv a cumpărat părțile sociale deținute de acesta în firma Algione Prestation Food SRL. Ginel Postolache e un fost ofițer de poliție judiciară al DNA, despre care singura mențiune în spațiul public e cea în care în dosarul „Moravița 2“ a fost cercetat că și-a trădat colegii care făceau anchetă în vămi avertizând un vameș cercetat pentru contrabandă. A fost scos de sub urmărire din lipsă de probe și s-a pensionat. Gabriela Postolache, soția ex-ofițerului DNA, este referent la ANI. Despre relația lui Petrică Paraschiv cu ofițerul DNA Ginel Postolache, nimeni nu poate vorbi mai bine decât el însuși, așa cum a făcut-o într-un interviu acordat revistei VIP: „Într-o zi a venit un prieten la mine, Ginel Postolache și m-a întrebat dacă nu vreau să deschidem un club. Fără să stau prea mult pe gânduri, i-am spus că da… Recunosc că, în ceea ce privește designul, m-a ajutat și o prietenă. Mie îmi plac foarte mult dungile, și de aici vine Zebbra“. Petrică Paraschiv are experiență în restaurante, deoarece a înființat și Casa Latină în 2008.

Manevre prin care datoriile PSD au eșuat în Cipru

Laurențiu Claudiu Barbu e alt tovarăș de afaceri al lui Petrică Paraschiv, preluând firma
Tipart Group SRL (cea care prestase servicii tipografice pentru PSD) la o săptămână după ce Mircea Geoană pierdea în turul doi al alegerilor, cursa pentru fotoliul prezidențial.

Claudiu Barbu a cumpărat o firmă în mari dificultăți financiare. În calitate de proaspăt patron a cedat creanța de 1,8 milioane lei pe care Tipart o avea de recuperat de la Partidul Social Democrat, către un offshore cipriot, Ocean Zone Energy Ltd. Această decizie era total anti-economică la acel moment, deoarece Tipart a cedat un activ valoros, reprezentat de acea creanță, care dacă ar fi fost încasată ar fi îmbunătățit situația economică a societății.

După cedarea creanței către offshore-ul cipriot, Claudiu Barbu a trecut firma Tipart Group SRL de pe persoană fizică pe persoană juridică, adică pe numele firmelor sale din grupul Reinvent. În 10.12.2010 s-a propus intrarea în faliment a TipartGroup.

Șirul de tranzacții între diverși proprietari conține un indiciu că de fapt în spate se ascunde o combinatorică ce gravitează în jurul proprietarului inițial al afacerii, apropiatul PSD, Petrică Paraschiv. Iată de ce. În 2009, când a fost pus de PSD director adjunct la ANL, Paraschiv, ca toți businessmanii autohtoni cocoțați în funcții publice, s-a curățat rapid de mai multe dețineri sau funcții administrative pe care le avea în firme. Printre societățile din acționariatul cărora a ieșit oficial s-a aflat și TipartGroup SRL, locul său fiind luat de offshore-ul S.C. Katopolis Holdings LTD, persoană juridică cipriotă cu sediul în Cipru, Krinon nr. 16, P.C. 3110, Limassol, aceeași adresă cu a offshore-ului care a pre­luat creanța pe care Tipart o avea de recuperat de la PSD.

Mai mult, firma cipriotă Katopolis Holdings LTD, care a luat locul asociatului Paraschiv, l-a avut ca administrator pe Lungu Valentin, al cărui nume îl găsim ca administrator și al altor afaceri deținute inițial de Petrică Paraschiv, atât în aprilie 2009 (l-a înlocuit ca administrator pe Paraschiv în Mobwood Vision SRL), dar și în 2003 (când a preluat de la acesta firma Image Team Media SRL).

Offshore-ul care a cumpărat creanța PSD are o adresă predestinată offshore-urilor politice

Adresa din Cipru unde au fost trimise “la învechit“ datoriile PSD de 1,8 milioane lei către Tipart, populată și de alte offshore-uri care sunt active în România. Conform e-achiziții, aflăm că în Craiova, în 28.11.2008, municipalitatea a acordat un contract de achiziție autobuze second hand în valoare de 4.961.200 lei firmei Amerisco Enterprises LTD Cipru.

Numele firmei Amerisco Enterprises LTD, având același sediu ca offshore-ul care a preluat de la Tipart creanța PSD, apare și în dosarul mitei de 1,8 milioane euro, prin conturile AMERISCO avocatul Stăncescu Marius Cătălin, (partenerul de afaceri al lui Petrică Paraschiv), primind 50.000 euro din șpaga discutată.

Berg Gaz Distribuție SRL a fost fondată de Anumersus Co LTD, cu sediul în Cipru, Krinon 16, PC3110, Limassol. Firma a fost administrată de Costin Berevoianu, ex-consilier al lui Sorin Oprescu, și apoi președinte al RADET, reținut în 2015 de DNA pentru grave fapte de corupție, fiind implicat în mituirea consilierilor Primăriei Capitalei, pentru a vota majorare fără fundament real a tarifelor plătite de bucureșteni pentru apă.

Firma Berg Gaz a fost implicată în explozia din Sighetu Marmației (unde i se atribuise contractul de distribuție a gazului metan), când 17 oameni au fost răniți.

Firma Grup Dezvoltare Rețele SA, are printre acționari la înființare mai multe offshore-uri, unul fiind CATOBASE TRADING LIMITED, cu sediul în Limassol, 16 Krinon P.C. 3110, Cipru, directorul general al Grup Dezvoltare Rețele SA fiind același controversat Costin Berevoianu, apropiat al lui Sorin Oprescu. Din pagina de prezentare a firmei Grup Dezvoltare Rețele SA aflăm următoarele: „Începând cu luna noiembrie 2003, societatea noastră a participat la licitațiile pentru concesionarea serviciilor de distribuție a gazelor naturale organizate la sediul Ministerului Economiei și Comerțului, ocazie cu care s-au adjudecat serviciile de distribuție din Orașul Siret – Județul Suceava, Comuna Orlești – Județul Vâlcea, Comuna Brănești – Județul Ilfov prin semnarea de către M.E.C. a contractelor de concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Tot în anul 2003, Societatea obține dreptul de distribuție și furnizare a gazelor naturale către consumatorii finali în localitatea Roșiorii de Vede, Județul Teleorman semnând un contract de concesiune pe 45 ani cu primăria localității. Catobase Trading Ltd cu sediul în Limassol, 16 Krinon P.C. 3110, Cipru, apare și în firma Gaz Sud SA, cu o pondere de 0,7518% din capitalul social, companie de distribuție a gazului natural care a fost condusă de același Costin Berevoianu.

Mantarinov Trading LTD, persoană juridică cipriotă cu sediul în “Cyprus, Krinon 16, P.C. 3110“, preia toate părțile sociale de la Tohăneanu Cătălin Viorel și partenerii săi, în cadrul firmei Quickpack Spedition International SRL. Tohăneanu Cătălin Viorel și alt partener al său, Mihalache Răzvan, sunt patronii Top Birotica. Ambii au apelat la serviciile grupului Reinvent deținut de Claudiu Laurențiu Barbu, pentru a scăpa de o firmă mai veche, Top Mail SRL. Însă cel mai important este că Mihalache Răzvan, alături de Vlad Soare apare în FC NAȚIONAL 2000 S.A., în 2006, ca unul din membrii noii garnituri de acționari care a înlocuit vechiul acționariat, din care până în 2005 a făcut parte și Victor Ponta.

Indiciul că Barbu joacă același joc ca și Daniel Cercel

Gruparea penală care cumpăra SRL-uri pe bandă rulantă, condusă de Cercel Daniel Nicolae, nu doar că are același mod de operare, ci este interconectată cu grupul de firme Reinvent al lui Laurențiu Claudiu Barbu. Există mai multe dovezi în acest sens. În primul rând, 6 dintre patronii care și-au cedat business-uri către gruparea penală a lui Daniel Cercel și-au cedat alte societăți și către gruparea Reinvent-Reinvest coordonată de Laurențiu Claudiu Barbu.

CAZUL 1. În 22.03.2010, Ares Connect SRL, aparținând lui Anghelescu Virgiliu Nicolae, este preluată în totalitate de grupul Reinvent, care îi schimbă sediul social în Splaiul Independenței nr. 273 (sediul Reinvent), îi schimbă numele în Reinvest Connectare Concept SRL și îi suspendă activitatea pe trei ani, administratorul Anghelescu fiind descărcat total de gestiune. Pe același Anghelescu Virgil Nicolae îl găsim într-o tranzacție prin care cedează o altă firmă, Angel’s Fashion SRL, către Stan Laurențiu Dumitru și Cercel Daniel Nicolae, adică cei mai prolifici membri ai grupării arestate și inculpate pentru evaziune fiscală, care opera după un model asemănător cu grupul Reinvent, în privința etapelor de preluare a firmelor.

CAZUL 2. În 18.12.2008, Petruș Cristian Laurențiu și Urzică Petre cedează Rinfortex SRL către aceiași Stan Laurențiu Dumitru și Cercel Daniel Nicolae, concomitent cu schimbarea numelui firmei în Traviali Premium SRL, cu schimbarea administratorului și a sediului social. În 03.02.2010, un alt membru al familiei Petruș, Alin Sergiu, apelează pentru a scăpa de Abramob SRL la serviciile grupării Reinvent, care preiau firma în totalitate, îi schimbă sediul social, descarcă administratorul de gestiune și îi suspendă activitatea pe 3 ani.

CAZUL 3. Pe 26.01.2009,Guță Sandu, asociatul ABC Promotions&Publicitate SRL, cedează către aceiași Stan Laurențiu Dumitru și Cercel Daniel Nicolae, care schimbă sediul social, administratorul și numele firmei în Avengure Smart Consulting SRL. Guță Sandu, cu altă firmă, Teris Matras SRL, apelează la grupul Reinvent, către care cedează societatea în 2010. Laurențiu Claudiu Barbu schimbă numele firmei în Reinvest Riscor Temat Rascom SRL, administratorul și suspendă imediat activitatea pe trei ani.

CAZUL 4. Pe 12.06.2009, Universal Dalsi SRL, aparținând lui Oprea Gheorghe Emilian și Nedelciu Anca Miralena, e trecută pe numele lui Suciu Mihai și Cercel Daniel Nicolae. Suciu Mihai este în prezent judecat împreună cu Cercel Daniel Nicolae, ambii fiind membrii aceleiași rețele de evazioniști. Suciu Mihai apare ca achizitor al CS Line Management SRL, aparținând fraților Cristian Boureanu și Sorin Constantin Boureanu. Pe 18.03.2010, Oprea Gheorghe Emilian, Nedelciu Anca Miralena împreună cu alți trei membri ai familiei Nedelciu și cu Dicu Ciprian Corneliu, cedează Street Suppliers SRL către grupul Reinvent, concomitent cu schimbarea sediului social în Splaiul Independenței nr. 273 (sediul Reinvent) la biroul 38, cu descărcarea de gestiune a administratorilor și înlocuirea lor, cu schimbarea denumirii în Reinvest Suppliers Suport Concept SRL și suspendarea pentru trei ani a activității firmei.

CAZUL 5. Pe 25.05.2009, Stănescu Mariana Antoaneta cedează Florans Mario Ambiental SRL către Suciu Mihai și Cercel Daniel Nicolae. Pe 10.03.2010, aceeași Stănescu Mariana Antoaneta cedează Kalypso Brilliant Prosper SRL către grupul Reinvent, care schimbă sediul social în Splaiul Independenței nr. 273 la biroul 38, descarcă de gestiune vechiul administrator, schimbă numele în Reinvest Bernard Stylo Concept și suspendă activitatea pe o perioadă de trei ani.

CAZUL 6. Pe 07.05.2009, Macavei Mirela Cristina cedează Sancosta SRL către Mihai Suciu și Cercel Daniel Nicolae, care schimbă sediul, administratorul și redenumesc societatea: Dual Cards Staco Textil SRL. În 24.01.2011, aceeași Macavei Mirela Cristina și cu Macavei Constantin, cedează 9% din firma Anglora SRL către grupul Reinvent, care revocă administratorul.

În afara celor 6 situații limpezi în care persoanele interesate de serviciile exterminatorilor de SRL-uri apelau în paralel și la evazionistul Daniel Cercel și la firmele Reinvent ale lui Laurențiu Claudiu Barbu, mai există o dovadă care îi apropie și mai mult pe cei doi. Astfel, firma AT Computers SRL, patronată de Radu Tudor și Gruiță Bogdan Andrei, e trecută pe numele lui Suciu Mihai și Cercel Daniel Nicolae. Cei doi schimbă instant (după modelul Reinvent), numele societății în Dual Convex Place SRL și revocă administratorul. În cadrul aceleiași modificări a actului constitutiv se precizează și că sediul social se schimbă în Splaiul Independenței nr. 273 la biroul 45, adică chiar în sediul grupului de firme Reinvent, cu care gruparea Cercel n-ar trebui să aibă nimic a face, fiind cântărit de procurori drept evazionist, iar Laurențiu Claudiu Barbu operează achizițiile de firme pe bandă rulantă la lumină, într-un bloc cochet de pe malul Dâmboviței, amplasat fix lângă Primăria Capitalei. Ba chiar și-a creat și site pe care postează poze cu Adrian Vasilescu de la BNR.

Atât Radu Tudor, cât și Gruiță Bogdan Andrei au apelat în paralel cu Daniel Cercel și la serviciile grupului Reinvent, în2010, cedând către Reinvent Strategic Business Solutions SRL și Reinvent Business Strategies SRL, 50% din firma Star Computers SRL, în paralel cu înlocuirea lor din funcțiile de administratori.

La fel s-a întâmplat și cu 3 din firmele clienților societății de contabilitate a familiei Ponta (SC Exfin 2000 SRL), prezentate la începutul articolului, una ajungând la evazionistul Daniel Cercel, celelalte două la rețeaua Reinvent, controlată de Laurențiu Claudiu Barbu, cel care a operat cu datoriile PSD către tipografi. Ca să mai adăugăm o piesă la puzzle, chiar Sorin Oprescu apare în câteva declarații de avere ca fiind împrumutat de o persoană fizică pe nume Pîrjol Toader, cu 100.000 euro. Pîrjol a ajuns ulterior asociat în compania Romsuintest Periș cu Laurențiu Claudiu Barbu din grupul Reinvent/Reinvest.   

Citește și primele cinci episoade ale serialului Rl: 

Ascensiunea unui premier al României: Episodul I (text integral)

Episodul II: Victor Ponta, acționar la o echipă de fotbal cu acționariat controversat

Episodul III : Victor Ponta a lucrat ca avocat pentru familia Udrea-Cocoș

Episodul IV: Victor Ponta a obținut bani nemeritați „doar cu buletinul“

Episodul V: Victor Ponta a iertat Rompetrol de jumătate de miliard de dolari și a amânat majorarea redevențelor Petrom

 

Cele mai citite

Trafic de droguri la Satu Mare. Trei persoane au fost reținute

La data de 22.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au decis reținerea a...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Joe Biden l-a asigurat pe Volodimir Zelenski că-i va trimite „rapid” ajutoare militare „importante”

Preşedintele SUA Joe Biden a promis luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, că va trimite „rapid” ajutoare militare...
Ultima oră
Pe aceeași temă