13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialAsasinat politic sau accident? Moartea suspectă a lui Igor Ţurcan. Vezi ce...

Asasinat politic sau accident? Moartea suspectă a lui Igor Ţurcan. Vezi ce spune poliţia despre acest caz

Poliţia moldoveană, care cercetează cauzele producerii exploziei de ieri din centrul Chişinăului în urma căreia şi-a pierdut viaţa Igor Ţurcan, fost şef al campaniei electorale a lui Mihai Godea şi preşedintele Federaţiei de Tenis din Republica Moldova, exclude varianta unui asasinat politic, potrivit portalului Moldova Azi. Purtătorul de cuvânt al Comisariatului General de poliţie din Republica Moldova, Adrian Jovmir, a declarat azi că anchetatorii ţin cont şi de activitatea politică şi de faptul că Ţurcan era om de afaceri, dar “conform indicilor deocamdată stabiliţi, nu văd legătură cu aspectul politic în nici un caz”.

Cu toate acestea, procurorul general, Valeriu Zubco, susţine că sunt investigate toate pistele posibile – atât varianta asasinatului cât şi cea a unei explozii întâmplătoare.

Ministrul de interne moldovean, Alexei Roibu, a declarat, potrivit cotidianului Jurnal de Chişinău, că există deja un cerc de suspecţi. „Persoane suspecte sunt, conlucrăm bine cu colegii din Rusia, numărul de înmatriculare al automobilului a fost dat în căutare şi au fost găsite deja câteva persoane cărora le aparţine acest număr“, a spus ministrul Roibu.

Pe de altă parte, Mihai Godea, candidat la primăria Chişinăului şi fost membru al partidului premierului Vlad Filat, a declarat că moartea lui Ţurcan ar fi de fapt un asasinat şi “un act politic”, potrivit Radio Europa Liberă. Godea a mai spus că medicii care au încercat să-l salveze fără succes pe Ţurcan, în vârstă de 37 de ani, ar fi descoperit schije care ar fi provenit de la o bombă.

Igor Ţurcan, a murit ieri în urma unei deflagraţii produse în timp ce ieşea din curtea Federaţiei de Tenis. Automobilul care a explodat la 3-4 metri de fostul şef al campaniei electorale a lui Mihai Godea, avea numere de înmatriculare ruseşti, de aceea poliţiştii moldoveni colaborează cu omologii lor din Rusia în elucidarea acestui caz.

Cele mai citite

MAE, atenționare de călătorie în Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în landul german Bavaria că, din cauza ninsorilor abundente...
00:00:33

Mai mulți pro-palestinieni au organizat un miting în fața Ambasadei Israelului din Washington D.C.

Manifestanții pro-palestinieni au organizat vineri (1 decembrie) un marș și o priveghere de rugăciune, precum și un miting în fața Ambasadei Israelului din Washington,...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă