6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialArtasia - arta îmbunătățirii calității vieții

Artasia – arta îmbunătățirii calității vieții

Niște analize de rutină au evidențiat o oarecare problemă pe la rinichi. Nu ceva grav, dar era o mică atenționare că trebuie să am grijă.  Apelând la Internet ca mijloc de informare – ceea ce medicii nu recomandă, trebuie spus –, am aflat despre cursuri de ­sănătate care m-ar ajuta să-mi îmbunătățesc stilul de viață, inclusiv ­sănătatea.

Și așa am descoperit Artasia, o academie de arte asiatice care organizează cursuri ce au ca scop îmbunătățirea calității vieții, cu alte cuvinte, menținerea unei bune sănătăți fizice, reducerea stresului, creșterea nivelului de autocunoaștere și a echilibrului psiho-emoțional.

Promovând principii și metode străvechi asiatice, Artasia organizează tot felul de conferințe și cursuri. De exemplu, la lecția “Autocunoaștere și modelare feminină” aflăm despre Taiyin, care este denumirea practicilor feminine de transformare interioară în China. Acesta poate reprezenta primul pas în descoperirea propriei feminități, respectiv cunoașterea celor trei tipologii descrise în textele tradiționale chineze. Cunoașterea tipologiilor feminine ne ajută să ne înțelegem pe noi înșine, să ne acceptăm așa cum suntem și să putem să ne manifestăm cu naturalețe oricând și oriunde.

Tot aici se organizează cursuri de “Întărirea sănătății rinichilor” sau “Întărirea sănătății ­ficatului și a vezicii biliare”.

În medicina tradițională chineză, rinichii reprezintă sediul energiei originare, Yuan Qi. Această energie, aflată într-o anumită cantitate atunci când ne naștem, se consumă pe parcursul vieții mai mult sau mai puțin, în funcție de modul în care ne desfășurăm viața. Succesiunea de mișcări care se execută în cadrul acestui curs reprezintă forme tradiționale de Qigong taiost, care ajută la creșterea longevității și la conservarea și întărirea energiei rinichilor.

Exercițiile efectuate în cadrul modulelor organizate de Artasia pentru sănătatea rinichilor sunt anunțate a fi valabile pentru persoane de orice vârstă.

În ceea ce privește ficatul, aflăm că nivelul, entuziasmul, capacitatea de efort și puterea de muncă sunt în directă legătură cu sănătatea acestuia. Ficatul, acest laborator al organismului uman, locul în care se prelucrează hrana, este asociat în medicina tradițională chineză cu elementul lemn, caracterizat prin creștere, dezvoltare, extindere și evoluție. Ficatul este supus nu numai stresului curent, generat de activitățile cotidiene, ci și agresiunii hranei, supusă factorilor poluatori și modalităților de procesare.

Sunt câteva dintre activitățile organizate de Artasia, din ­cele care m-au interesat pe mine, dar există multe alte module ce se anunță pe site-ul acestei ­academii de arte asiatice, www.artasia.ro, periodic.   

Cele mai citite

Produse esențiale pentru curățenia de iarnă – descoperă gama completă!

În fiecare an, intrăm în sezonul rece cu promisiunea de a face din locuința noastră un sanctuar confortabil și călduros. Însă, odată cu iarna,...
00:00:59

VIDEO. Scuzele fostului premier britanic Boris Johnson în cadrul anchetei COVID, întrerupte

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a declarat că îi pare profund rău pentru pierderile de vieți omenești din timpul pandemiei COVID-19, în timp ce...

Rusia – Ucraina, ziua 651: Germania recunoaște întârzierile în livrarea de arme

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a admis că au loc întârzieri în livrările de arme către Ucraina, subliniind în acelaşi timp că se...
Ultima oră
Pe aceeași temă