5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialArmistiţiu în Ucraina? Un militar a fost ucis iar alţi 15 au...

Armistiţiu în Ucraina? Un militar a fost ucis iar alţi 15 au fost răniţi

Un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi 15 au fost răniţi în estul separatist prorus al Ucrainei în ultimele 24 de ore, în pofida unui armistiţiu, au anunţat sâmbătă autorităţile ucrainene, potrivit Mediafax.

Militarul a fost ucis de către un lunetist, pe aeroportul de la Doneţk, unul dintre punctele fierbinţi pe care trupele ucrainene şi separatiştii şi-l dispută de mai multe luni.

Alţi 15 militari au fost răniţi în incidente separate, în contextul în care armata ucraineană a anunţat că asupra poziţiilor sale au fost efectuate tiruri de artilerie şi cu armament uşor.

Acest bilanţ arată fragilitatea armistiţiului încheiat pe 5 septembrie la Minsk, fragilizat şi mai mult în urma scrutinelor organizate duminica trecută în regiunile separatiste, respinse de către Kiev şi Occident dar recunoscute de facto de către Moscova.

Autorităţile ucrainene au anunţat vineri că au fost omorâţi cinci militari, iar alte 31 de persoane au fost rănite, dintre care 15 sunt civili.

Ele au denunţat tot vineri intrarea pe teritoriul din estul Ucrainei, din Rusia, a zeci de tancuri, trupe şi alte echipamente militare.

Statele Unite şi NATO nu au confirmat incursiunea.

Potrivit ONU, peste 4.000 de persoane – majoriatea civili – au fost ucise de la începutul conflictului, în aprilie.

Cele mai citite

Mesajul lui Ciolacu de Ziua Națională

Mesajul de unitate al Zilei Naţionale ar trebui să fie prezent în orice acţiune a cetăţenilor, societăţii civile, mediului de afaceri, reprezentanţilor statului sau...

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România, în scădere

În primele zece luni ale acestui an, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut cu 5,3%, comparativ cu perioada similară...

Voleibalistele de la CSM Lugoj, aproape de sferturile Cupei Challenge

CSM Lugoj a făcut un pas important spre calificarea în sferturile de finală ale Cupei Challenge la volei feminin, după ce a învins în...
Ultima oră
Pe aceeași temă