4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialArmata ucraineană anunță încetarea luptelor pe aeroportul din Donețk

Armata ucraineană anunță încetarea luptelor pe aeroportul din Donețk

Armata ucraineană anunță încetarea luptelor intense pe aeroportul din Doneţk, în estul separatist prorus al țării, după o întâlnire între un general rus şi un general ucrainean, relatează AFP, conform Mediafax.

"Luptele au încetat în jurul aeroportului, în urma negocierilor" între generalul ucrainean Volodimir Askarov şi generalul rus Aleksandr Lenţov, a declarat Statul Major al operaţiunii ucrainene în estul separatist, într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Locuitori din cartierele situate în zona aeroportului din Doneţk au declarat că tirurile au încetat în jurul orei 19.00 GMT (21.00, ora României).

Unul din liderii separatişti, Andrei Purghin, a declarat că negocierile "între militari" în legătură cu situaţia de pe aeroport erau în curs de desfăşurare şi "vor continua marţi la Doneţk cu OSCE în cadrul acordurilor de la Minsk".

Acordurile de la Minsk, încheiate în septembrie între Kiev şi rebeli cu participarea Moscovei şi OSCE, au permis instaurarea unei încetări a focului, care a fost încălcată în repetate rânduri.

Aeroportul de la Doneţk este unul dintre punctele fierbinţi din estul separatist prorus pe care îl dispută armata ucraineană şi rebelii în decursul mai multor luni.

Luni dimineață, un purtător de cuvânt militar ucrainean Andrei Lîsenko a declarat că este imposibil de estimat pierderile în zona aeroportului, din cauza luptelor neîntrerupte timp de trei zile

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă