29.2 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialArmata nipona va cauta trupurile celor disparuti in dezastrul din Japonia

Armata nipona va cauta trupurile celor disparuti in dezastrul din Japonia

25.000 de soldati japonezi vor incepe maine o misiune ampla de cautare a trupurilor celor disparuti dupa cutremurul de pe 11 martie, a anuntat AFP, citata de  Agerpres.

Oficialii din agricultură vor trimite o echipă de specialişti în zona evacuată din jurul centralei nucleare avariate de la Fukushima, ca sa verifice starea miilor de animale abandonate după dezastrul de la 11 martie. Guvernul se gândeşte să eutanasieze animalele grav bolnave şi să acopere cu var corpurile celor moarte pentru a evita răspândirea infecţiilor.

Până acum, potrivit ultimelor estimări, circa 14.300 de persoane au murit ca urmare a cutremurului urmat de tsunami de la 11 martie, iar alte 12.000, date dispărute, sunt considerate decedate. Este posibil ca trupurile lor să fi fost luate de apele mării sau îngropate sub dărâmături.

Deşi echipele de salvare au găsit rămăşiţe sub munţii de moloz, operaţiunea de căutare organizată de armată va dura două zile şi va fi mult mai complexă, după cum a anunţat duminică şi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Ippo Maeyama.

În total, 24.800 de soldaţi vor căuta prin dărâmături, fiind ajutaţi de 90 de elicoptere şi avioane, a declarat purtătorul de cuvânt. 50 de ambarcaţiuni şi 100 de scafandri vor cerceta zonele de coastă, pătrunzând până la 20 de kilometri în largul mării. La operaţiune vor lua parte şi poliţia, paznicii de coastă şi militari americani.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu cere urgentarea pentru terminarea lucrărilor la autostrada Ploiești-Buzău

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le cere constructorilor să se mobilizeze mai eficient pentru terminarea lucrărilor la loturile 1 şi 2 ale autostrăzii Ploieşti-Buzău. El...

Ciucă dă iar cu măciuca

Prezent la o reuniune a organizației femeilor liberale (la care avem informații că Rareș Bogdan n-ar fi participat), ostașul-poștaș aflat în slujba Cotroceniului...

Se vor monta camere de luat de vederi în Defileul Jiului, pentru a stopa aruncarea deșeurilor

Autoritățile din județul Gorj au decis să instaleze camere de supraveghere în Parcul Național „Defileul Jiului” pentru a combate problema abandonării deșeurilor. Această inițiativă...
Ultima oră
Pe aceeași temă