32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialArmata bulgară vrea să angajeze o companie care să vândă armamentul de...

Armata bulgară vrea să angajeze o companie care să vândă armamentul de care nu mai are nevoie

Ministerul bulgar al Apărării intenţionează să angajeze o companie privată care să vândă armele, muniţia şi echipamentul de care nu mai are nevoie, relatează luni cotidianul Sega, citat de site-ul Novinite.com, potrivit Mediafax.

Ministerul a anunţat că este pregătit să semneze un contract pe patru ani cu o companie care să vândă bunurile de care armata nu mai are nevoie, în schimbul unui comision de 2 la sută din vânzări.

În prezent, aceste activităţi erau realizate de compania Aprovizionare şi Comerţ, deţinută de Ministerul Apărării. De la începutul anului, aceasta a vândut două avioane de transport AN-26, circa 80 de vehicule speciale şi 24 de rachete fără focoase.

Ministerul vrea să vândă şase elicoptere MI-24 şi să folosească banii pentru a repara alte şase aparate de acelaşi tip, potrivit cotidianului Dnevnik.

Alte şase elicoptere MI-24, circa 100 de tancuri T-72, 120 de vehicule blindate, mii de arme automate, gloanţe şi alte echipamente vor fi scoase la vânzare până la sfârşitul anului.

O companie privată cu un management bun poate aduce Ministerului Apărării venituri de aproximativ 50 de milioane de leva (circa 25 de milioane de euro) din vânzări. Compania deţinută de stat primea un comision de 3 procente din vânzări.

Până în prezent există un singur candidat, Ammunition Group, potrivit cotidianului Dnevnik, care citează surse din cadrul ministerului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă