6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialAriel Sharon, stare de sănătate „staţionară”

Ariel Sharon, stare de sănătate „staţionară”

Starea sănătăţii lui Ariel Sharon, despre care se spunea vineri ca se deteriorează treptat, era staţionară sâmbătă, potrivit postul israelian public de radio citat de Mediafax.

Starea sănătăţii lui Sharon, aflat în comă de 8 ani, în urma unui atac cerebral de la 4 ianuarie 2006, s-a deteriorat grav începând de miercuri. “Examene evidenţiază o deteriorare lentă şi treptată a funcţionării organelor vitale (…). El se află în continuare într-o stare critică, iar viaţa îi este în pericol”, a anunţat vineri Zeev Rotstein, directorul spitalului, ultimul buletin oficial de sănătate de dinainte de shabbat.

 “Nu cred că situaţia sa se va ameliora în timp şi ştim ce se întâmplă, în general, în situaţii de acest fel”, a adăugat el, sugerând că Sharon ar putea muri în curând. Rotstein a subliniat asupra prezenţei unei infecţii în sânge, precizând că nu a fost posibilă dializa, celelalte organe fiind prea slăbite.

Sharon va rămâne în istorie ca cel care a pregătit şi condus, în 1982, invazia Libanului vecin, la vremea respectivă el ocupând funcţia de ministru al Apărării. O comisie de anchetă va stabili responsabilitatea lui Sharon, care nu a prevăzut şi nici nu a împiedicat masacre în taberele palestiniene de refugiaţi de la Sabra şi Shatila, la Beirut, în septembrie 1982, comise de către o miliţie creştină aliată Israelului.

El a fost nevoit să demisioneze, ceea ce nu l-a împiedicat să devină premier în 2001, post în care a fost reconfirmat în 2003. Sharon a fost spitalizat pe 18 decembrie 2005 în urma unui “uşor atac cerebral” după care a recuperat rapid. Dar pe 4 ianuarie 2006 a intrat într-o comă profundă, după un “atac cerebral grav”.

Cele mai citite

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă