18.5 C
București
duminică, 13 octombrie 2024
AcasăSpecialArhiepiscopia Romano-Catolică reacționează: Nu se închide Institutul Teologic, ci un program de...

Arhiepiscopia Romano-Catolică reacționează: Nu se închide Institutul Teologic, ci un program de studiu

Arhiepiscopia Romano-Catolică a explicat, joi, într-un comunicat de presă, că nu se închide Institutul Teologic Romano-Catolic (ITRC), ci un program de studii al institutului – programul de licență "Teologie didactică".

"ITRC este o instituție de învățământ superior, care a fost înființată în 1992 de Arhiepiscopie. Din 2004, programul de studii de licență 'Teologie didactică' a intrat în lichidare, din lipsă de studenți. Activitățile didactice și de cercetare, specifice cultului catolic, cu programe de studii acreditate de licență, de masterat și de doctorat au fost integrate în Facultatea de Teologie Catolică și Asistență Socială din cadrul Universității București. Recenta hotărâre de guvern nu se referă la închiderea institutului, ci a unui program de studii din cadrul ITRC și anume programul de studii de licență 'Teologie didactică'", precizează Arhiepiscopia, în comunicat.

Citește și: VIDEO. Patru universități private și 135 de programe de studii, lichidate

Potrivit sursei citate, institutul nu poate fi închis decât de proprietarul în drept, adică de Arhiepiscopia Romano-Catolică București.

Comunicatul de presă precizează totodată că Facultatea de Teologie Catolică și Asistență Socială din cadrul Universității București organizează pentru anul universitar 2014/2015 două sesiuni de admitere, în vară (10-18 iulie) și în toamnă (5-12 septembrie), la programele de studii de licență (cu două specializări: asistență socială și studii religioase), la programele de master (cu două specializări: asistență socială și comunicare biblică și eclezială) și la programele de studii doctorale în domeniul teologie.

Citește și: PSD vrea să închidă universitatea la care a terminat primarul Robert Negoiță

Patru instituții de învățământ superior nu vor mai organiza examene de admitere începând din acest an, urmând să intre în lichidare, a anunțat, miercuri, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu.

Citește și: Universitatea Kogălniceanu din Iași, aflată în lichidare, vrea să fuzioneze cu o altă universitate

Cele mai citite

Transformarea pieței muncii: Inteligența artificială și automatizarea redefiniesc oportunitățile pentru tineri

În ultimul deceniu, expansiunea inteligenței artificiale și a automatizării a remodelat profund piața muncii, eliminând anumite roluri, dar deschizând noi oportunități ce necesită recalificare....

Regiunea de Nord-Est a României, din ce în ce mai vulnerabilă la fenomene meteorologice extreme

Un nou raport intitulat Starea Climei în România, realizat de InfoClima, atrage atenția asupra riscurilor crescute la care este expusă regiunea de Nord-Est a...

70 de păsări din specii protejate, eliberate de polițiști. Erau ținute în captivitate și oferite spre vânzare

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiștii de la Secția 18 și reprezentanți...
Ultima oră
Pe aceeași temă