18.5 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSpecialArgeș: Un profesor de sport care a lovit un elev, cercetat penal

Argeș: Un profesor de sport care a lovit un elev, cercetat penal

Un profesor de sport de la o școală din Costești, județul Argeș, este cercetat penal de polițiști, după ce tatăl unui elev de clasa a VIII-a a reclamat că fiul lui a fost bătut, relatează Mediafax.

Poliţia oraşului Costeşti a deschis dosar de cercetare penală şi face verificări după ce tatăl unui elev din clasa a VIII-a de la şcoala generală din Costeşti a depus plângere, reclamând că fiul său a fost bătut de către profesorul de sport al şcolii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat că poliţiştii au primit o sesizare în care se reclama că agresiunea ar fi avut loc în şcoala de la Costeşti şi că au deschis dosar penal pentru infracțiunea de loviri sau alte violenţe, făcând cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, Constantin Biriboiu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că şi Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost sesizat cu privire la un astfel de incident, iar conducerea instituţiei a dispus ca doi inspectori să meargă la şcoala din Costeşti pentru a vedea ce s-a întâmplat.

”Ieri (marţi – n.r.), colegii noştri de la inspectorat au discutat cu conducerea şcolii şi cu părintele care a depus reclamaţia, dar nu şi cu domnul profesor, întrucât acesta intrase în concediu medical. Astăzi au discutat şi cu domnul profesor. Dânsul nu a negat că l-a lovit pe copil şi spune că regretă fapta”, a afirmat inspectorul general adjunct Constantin Biriboiu.

Acesta a precizat că ISJ Argeş a dispus întrunirea comisiei de disciplină a şcolii în care s-a produs agresiunea şi că, în funcţie de concluziile comisiei, Inspectoratul va dispune măsuri disciplinare faţă de cadrul didactic.

Constantin Biriboiu a precizat că până acum ISJ Argeş nu a primit nicio altă sesizare cu privire la comportamentul profesorului de sport şi că acesta se află la sfârşitul carierei, el mai având doar câţiva ani până la vârsta de pensionare.

Surse din şcoala de la Costeşti au declarat că pe corpul elevului bătut de profesor există semne ale agresiunii, respectiv mai multe vânătăi şi că tatăl copilului a anunţat că va scoate certificat medico-legal.

Cele mai citite

Agenda secretă a reuniunii de la Davos

După doi ani de concediu, Forumul Economic Mondial își reintră-n pâine. Peste două mii de lideri mondiali vin, în aceste zile, în orașul elvețian,...

Avioanele LanceR, deși periculoase în exploatare, mai zboară un an

Avioanele LanceR ale Armatei Române, deși sunt recunoscute ca fiind periculoase în exploatare, mai zboară un an. Această decizie a fost anunțată de Ministerul...

Ministrul Finanțelor explică cum funcționează amânarea ratelor. Nu e pentru toată lumea

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu explică faptul că amânarea ratelor vine în sprijinul celor cărora le-au crescut cheltuielile cu 25% din cauza crizei energetice. Măsura...
Ultima oră
Pe aceeași temă