2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialArafat: Din cele 68 de persoane care au murit din cauza hipotermiei,...

Arafat: Din cele 68 de persoane care au murit din cauza hipotermiei, 42 au fost găsite în stradă

Din cele 68 de persoane care au murit din cauza hipotermiei, 42 au fost găsite în stradă, iar restul în locuinţe improvizate sau fără încălzire, a declarat, duminică seară, la MAI, subsecretarul de stat în MS, Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Raed Arafat a solicitat autorităţilor locale să aplice măsuri proactive pentru prevenirea deceselor prin hipotermie, amintind exemplul pozitiv al municipiului Bucureşti unde astfel de cazuri au fost mai puţine decât estimările datorită faptului că autorităţile locale au identificat persoanele fără adăpost sau care trăiau în condiţii improprii şi le-au transportat la unităţi specializate pentru a primi asistenţă medicală sau socială.

Pe de altă parte, secretarul de stat Mihai Capră a precizat că, la nivel naţional, sunt blocate 83 de drumuri judeţene, iar 45 de localităţi sunt izolate, autorităţile acţionând cu utilaje specifice pentru deszăpezire. De asemenea, 13 localităţi din judeţul Buzău au probleme cu alimentarea cu energie electrică.

Secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului a precizat că Ministerul Administraţiei şi Internelor va sprijini, în continuare, eforturile autorităţilor locale de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice.

El a menţionat că 10.866 de lucrători din cadrul structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor acţionează pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice, în caz de nevoie alţi 7.000 fiind pregătiţi să intervină în zonele afectate de fenomenele meteo extreme.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă