34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialAradenii revendica terenurile ADS din Timis

Aradenii revendica terenurile ADS din Timis

Mai multe sute de cetateni din Arad au dat in judecata Comisia de Fond Funciar din cadrul Prefecturii Timis, Administratia Domeniului Statului (ADS) si Consiliul Local Sanandrei, cerand sa fie pusi in posesie pe aproape 1.000 de hectare ce apartin de ADS. Aradul are deficit de pamant, astfel ca legile proprietatii le dau voie sa ceara suprafete si in alte judete. Procesul de improprietarire nu s-a incheiat in Timis, iar prefectul Ovidiu Draganescu a spus ca prioritate au cetatenii din Arad.
Draganescu a spus ca acesta este doar un prim caz de solicitare a unor suprafete de pamant din Timis de catre persoane din alt judet si ca se asteapta la razboaie mediatice si la actiuni in Justitie. Dovada este procesul care a fost deschis chiar inainte de terminarea procedurilor de retrocedare in Timis.
„Sunt 407 cetateni care nu mai au rabdare. Ei sunt reprezentati de o firma din Timisoara. Instanta le-a respins cererea, insa pronuntarea este asteptata zilele acestea. Pana acum nu am avut solicitari din alte judete, iar ei un inceput direct cu procese. Si la Prefectura Arad au facut la fel, dar au pierdut in instanta”, a afirmat Draganescu.
Seful Prefecturii este convins ca se urmarea intrarea in proces, pentru ca atunci cand se ajungea la faza de punere in posesie a cetatenilor din Sanandrei, aradenii sa blocheze improprietaririle, sustinand ca exista procese pe rol pentru acele domenii. Dupa cum a spus prefectul, Aradul nu mai are nici un hectar de teren disponibil, iar cetatenii, sau mai bine zis firma care ii reprezinta, stia ca ADS mai are teren disponibil in Timis.
Suprafata de teren pe care au cerut-o aradenii, respectiv 980 de hectare, coincide cu un alt caz care a creat scandaluri in Arad si in care era implicat numele unuia dintre cei mai cunoscuti speculanti imobiliari din Timis, Neculai Miron. Una din firmele acestuia a cumparat aceeasi suprafata de teren, prin achizitionarea drepturilor de proprietate a unor cetateni din localitatea Felnac, la circa 40 de kilometri de municipiul Arad.
Comuna Sanandrei se afla in viitoarea zona metropolitana, la o distanta de 15 kilometri de Timisoara, astfel ca aradenii ar putea da o lovitura imobiliara de zeci de milioane de euro, daca instantele le vor da dreptate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă