3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialAproximativ 30 de răniţi şi pagube materiale în Portugalia, din cauza rafalelor...

Aproximativ 30 de răniţi şi pagube materiale în Portugalia, din cauza rafalelor violente de vânt

Rafale violente de vânt s-au abătut marţi asupra centrului Portugaliei provocând importante pagube materiale şi rănirea a aproximativ 30 de persoane, între care mai mulţi copii de la o creşă al cărei acoperiş s-a prăbuşit, au anunţat echipele de salvare, citate de AFP, anunţă Mediafax.

Mai mulţi martori oculari au descris “o tornadă” care a luat maşini, a smuls copaci şi stâlpi de electricitate şi a avariat câteva zeci de acoperişuri.

În oraşul Tomar, situat la aproximativ 130 de kilometri nord de Lisabona, acoperişul unei creşe s-a prăbuşit, provocând rănirea a circa 20 de copii, potrivit Protecţiei civile. Aproximativ 100 de acoperişuri de case a fost, de asemenea, avariate şi câteva zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini, au adăugat echipele de salvare.

În satul vecin, Venda Nova, cinci persoane rănite au fost spitalizate. Două dintre ele se află în stare gravă, după ce au fost lovite de cabluri electrice, au declarat pompierii.

Potrivit comandantului pompierilor, Antonio Abreu, tornada a provocat importante pagube în sat, unde pereţii mai multor case s-au prăbuşit, rafalele de vând smulgând şeminee şi acoperişuri.

“Mai multe maşini au fost pur şi simplu luate pe sus”, a povestit pompierul pentru agenţia Lusa.

În comuna Ferreira do Zezere, furtuna a provocat rănirea uşoară a patru persoane, potrivit autorităţilor locale.

Cele mai citite
00:00:49

Ostaticii eliberați se reunesc cu familia lor în Israel

Reuniuni emoționante au avut loc în Israel duminică (26 noiembrie), când ostaticii, care au fost ținuți de Hamas în Gaza, timp de săptămâni întregi,...

Cătălin Drulă: Dosarul privind achiziția de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut...

Premierul Ciolacu se întâlnește cu Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme

Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme al Uniunii Europene, se află, în ziua de 28 noiembrie 2023, la București. În dimineața zilei de 28...
Ultima oră
Pe aceeași temă