21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialAproximativ 11.000 de angajati de la Caile Ferate vor fi disponibilizati

Aproximativ 11.000 de angajati de la Caile Ferate vor fi disponibilizati

Aproximativ 11.000 de angajati de la Caile Ferate urmeaza a fi disponibilizati, potrivit datelor prezentate sindicalistilor, miercuri, de reprezentantii Ministerului Transporturilor, citate de Mediafax.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu ministrul Radu Berceanu, secretarul de stat Constantin Axinia si directorii celor trei societati de Cai Ferate, ca urmeaza a fi disponibilizati 1.400 de angajati de la CFR Calatori, intre 800 si 1.000 de la CFR Ifrastructura si 50% de la CFR Marfa, respectiv 8.500 de persoane .

Iulian Mantescu a spus ca, miercuri, a avut loc o prima intalnire cu reprezentantii ministerului, urmand ca joi sindicatele sa aiba discutii cu fiecare societate in parte si sa le puna la dispozitie materiale pe care sindicalistii trebuie sa le analizeze pana saptamana viitoare.

De asemenea, ministrul Radu Berceanu le-a promis sindicalistilor ca se angajeaza "sa se lupte" in Guvern pentru a obtine bani la reactificarea bugetara pentru CFR.

Mantescu a adaugat ca, indiferent de numarul celor care vor fi disponibilizati, "nu se va rezolva nimic pana cand Guvernul nu va aduce bani pentru societatile CFR".

Problema disponibilizarilor in CFR a facut obiectul mai multor discutii intre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Aproximativ 7.000 de angajati ai CFR Marfa au primit, la inceputul lunii iulie, decizia privind somajul tehnic pentru trei luni.

Contractele colective de munca pentru 2009-2010 la CFR Infrastructura, CFR Marfa si CFR Calatori au fost semnate, in 3 iunie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă