23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialApropiat al lui Berlusconi, arestat pentru trafic de droguri

Apropiat al lui Berlusconi, arestat pentru trafic de droguri

Omul de afaceri italian Giampaolo Tarantini, suspectat ca este unul dintre organizatorii petrecerilor cu prostituate desfasurate in resedintele particulare ale premierului italian, Silvio Berlusconi, a fost arestat vineri pentru trafic de droguri, au anuntat surse judiciare, citate de AFP. "Giampaolo Tarantini a fost arestat pentru trafic de droguri, dar si pentru ca exista riscul ca el sa fuga", a declarat presei Antonio Laudati, procurorul general al regiunii Puglia. Omul de afaceri a fost arestat pe Aeroportul din Bari, capitala regiunii Puglia. Parchetul din Bari a deschis in urma cu cateva luni o ancheta impotriva fratilor Tarantini, banuiti de coruptie pentru obtinerea unor contracte.

Potrivit procuraturii, interceptarile telefonice realizate in cadrul anchetei de coruptie au dus si la banuieli legate de trafic de droguri, dar si de "incitare la prostitutie". Giampaolo Tarantini, care il cunoaste pe Silvio Berlusconi, le-a oferit bani unor prostituate pentru ca acestea sa-si petreaca noaptea in doua resedinte ale sefului guvernului, din Roma si Sardinia. Doua cotidiene, Corriere della Sera si La Stampa, au publicat in urma cu doua saptamani extrase dintr-un interogatoriu al lui Tarantini.

Acesta ar fi confirmat ca a adus 30 de femei, dispuse la favoruri sexuale, la cele 18 petreceri date de Berlusconi la resedintele sale din Roma si Sardina intre septembrie 2008 si ianuarie 2009. Unele dintre fete ar fi primit 1.000 de euro "pentru serviciile sexuale", altele au fost platite doar pentru participarea la petreceri. Presedintele Consiliului Italian nu a negat ca aceste petreceri au avut loc, dar a subliniat ca nu a stiut niciodata ca tinerele care participau la ele erau platite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă