5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialAproape jumatate dintre romani isi doresc viata fara de moarte

Aproape jumatate dintre romani isi doresc viata fara de moarte

53 la suta dintre romani au raspuns negativ la intrebarea 'Iti doresti sa traiesti vesnic?' pusa de revista Reader's Digest, in timp ce 47% dintre ei au spus ca vor sa fie nemuritori, se arata intr-un sondaj al publicatiei transmis, joi, AGERPRES.

In fiecare luna, revista Reader's Digest realizeaza un sondaj global, efectuat in tari de pe aproape toate continentele. Rezultatele ofera o oglinda a optiunilor romanilor in comparatie cu ale celorlalte natiuni ale lumii.   
Sondajul din august, la care au participat respondenti din 22 de tari de pe diferite continente, a avut ca tema dorinta de a fi nemuritor.
Peste 50% din cei care au raspuns la intrebare au ales 'o viata cu final'. Recordul il detin Cehia si Slovenia, fiecare cu 82%, si Ungaria, cu 79% – cele mai ridicate procente ale celor care nu vor sa traiasca vesnic.

La polul opus s-au situat Brazilia, unde s-a inregistrat cel mai ridicat procent al celor care au ales nemurirea – 72%, si India, cu 67% din respondenti care aspira la nemurire.

Sondajul a fost realizat pornind de la un numar minim de 150 de respondenti din fiecare tara.    In Romania, sondajul a fost efectuat pe site-ul erd.ro, unde si-au exprimat optiunea peste 1.600 de respondenti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă