15.9 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăSpecialAP: Românii mărșăluiesc împotriva corupției Guvernului și susțin autoritățile anticorupție din România

AP: Românii mărșăluiesc împotriva corupției Guvernului și susțin autoritățile anticorupție din România

Mii de protestatari au mărșăluit prin București în semn de susținere a autorităților anticorupție din țara noastră, potrivit jurnaliștilor străini de la Associated Press. Cei din stradă au cerut ca politicul să nu se amestece în instituțiile statului.

Protestatarii au fluierat şi au agitat steagurile României şi Statelor Unite în timp ce se adunau, duminică seara, în Piaţa Victoriei, unde se află sediul Guvernului, după care au plecat în marş către Parlament.

“Protestatarii au suflat în fluiere și în vuvuzele și au fluturat steaguri tricolore și ale SUA în Piața Victoriei, acolo unde Parlamentul are sediul.

Ei au strigat “România, trezește-te” și “Vrem justiție, nu corupție!”, scriu jurnaliștii străini.

Acesta este ultimul dintr-o serie de mitinguri antiguvernamentale care au avut loc în ultimele săptămâni în România. Proteste în masă au fost declanşate de un decret guvernamental, acum anulat, care viza dezincriminarea anumitor forme de abateri în conduita oficialilor.

Cu toate acestea, Guvernul de centru-stânga intenţionează să prezinte această măsură în Parlament, sub forma unui proiect de lege.

Protestatarii s-au angajat să aducă o nouă eră în politica României.

”În România, oamenii erau în stradă împotriva corupţiei. La noi, ei defilează ca să-l apere pe Fillon”, a declarat pentru Le Parisien Jacques, un director comercial pro-Hamon (PS), unul dintre cele 1.000 de persoane care participat duminică la o contramanifestaţie în Piaţa Republicii, la Paris, în paralel cu mitingul pro-Fillon din Piaţa Trocadéro.

Un marș pentru instituții independente a loc, duminică, începând cu ora 18.00, în Capitală. Evenimentul a fost anunțat pe rețelele de socializare și este organizat de organizația Corupția Ucide.

 

Cele mai citite

Minciunile războiului, doar din “surse oficiale”

Oare dorește cineva să se afle adevărul despre războiul din Ucraina? Cu siguranță, nu există părți interesate, ci doar acțiuni de propagandă. Cancelariile occindentale...

Rusia, eterna eliberatoare cu bocancul pe grumaz

Au ajuns și țările ce s-au dorit mereu neutre să realizeze cât de periculoasă este Federația Rusă condusă de un fanatic. Se pare că și...

LIVE UPDATE Metroul circulă cu dificultate, după o defecțiune apărută la un tren

UPDATE, ora 09:56: Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că incendiul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă