31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecial"Anul cu sapte zile" al jurnalistului si poetului Ioan Hantulescu

„Anul cu sapte zile” al jurnalistului si poetului Ioan Hantulescu

Viata culturala albaiuliana s-a imbogatit cu o noua aparitie editoriala de exceptie. Jurnalistul Ion Hantulescu, unul dintre cei mai cunoscuti publicisti din mass-media autohtona, semneaza un volum de poezie, intitulat sugestiv „Anul cu sapte zile”. Lansarea cartii a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, la Galeriile de Arta din oras, in prezenta unor figuri reprezentative pentru cultura locala.
Semnificative pentru ceea ce a dorit sa exprime Ioan Hantulescu in poeziile cuprinse in acest volum sunt cuvintele scrise de el insusi: „Am trait de o suta de ori mai multa poezie decat as putea scrie vreodata. Am trait-o zbuciumat, autodistructiv, arzator. Cel mai adesea plin de o tristete nedefinita, care nu poate sa vina decat din constiinta limitarii cuvantului omenesc, a incapacitatii sale de a reda (decat fragmentar) complexitatea si maretia Creatiei Divine. Cu alte cuvinte, am trait drama micului creator uman, cu existenta programata intre nastere si moarte, coplesit in fata Marelui Creator, caruia i-a fost suficient un Cuvant pentru a crea o lume, o lume pe care, iata, bietul poet nu o poate descrie in mii de cuvinte…”.
Despre ceea ce inseamna poetul Ioan Hantulescu, ne povesteste sugestiv profesorul Aurel Pantea: „Cine il intalneste pe Ioan Hantulescu pe strada sau aiurea are in fata un chip atins de duhul halucinatiilor. Figura launtrica a energiilor ce-l strabat poate fi mai acut perceputa, citindu-i poemele. Poetul Ioan Hantulescu e o natura religioasa autentica, prinsa in devotiuni pentru cele sfinte si morale. Poemul sau se inflameaza repede, scotand in vers un suflet interogativ infatigabil. In orizonturile sale culturale sunt prezente informatii din mai multe mitologii. Predomina, totusi, figura chirstica. Un spirit luptator, in care se imbina rugaciunea si sacrificiul, ii alimenteaza poemele. Chiar erosul, in patimase declaratii are, pentru Ioan Hantulescu, o dimensiune patetic-religioasa. Salut aceasta prima aparitie editoriala a domniei sale si le asteptam increzator pe urmatoarele”.
Asteptam si noi alte aparitii editoriale semnate de jurnalistul si poetul Ioan Hantulescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă