24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialAngajatii Rafinariei de la Suplacu de Barcau, trimisi in somaj

Angajatii Rafinariei de la Suplacu de Barcau, trimisi in somaj

Toti angajatii Rafinariei „Petrolsub” de la Suplacu de Barcau (judetul Bihor) vor fi trimisi in somaj din luna septembrie. Totodata, administratorul special desemnat de tribunal pentru reorganizarea judiciara a societatii va propune instantei vanzarea rafinariei pentru recuperarea datoriilor catre Petrom si bugetul de stat.
Directorul general al „Euroconsult”, Ioan Isai, administratorul special numit de Tribunalul Bihor la SC „Petrolsub”, a prezentat, marti, planul de reorganizare al acesteia, care va fi supus spre aprobare instantei la 27 septembrie. Conform acestui document, cei 396 de angajati ai rafinariei vor intra in concediere colectiva in trei etape, la 27 septembrie, respectiv 12 si 27 octombrie. Tot la 27 septembrie va fi judecata contestatia depusa de reprezentantul actionarului majoritar al rafinariei, SC „Eurohouse” SRL, privind datoriile catre furnizorul de materie prima (Petrom) si catre bugetul statului.
Conform datelor de la Directia Generala a Finantelor Publice Bihor, datoriile rafinariei sunt de 109,1 milioane lei noi (1.091 de miliarde lei vechi), in timp ce „Eurohouse” recunoaste datorii doar de 44 de milioane de lei noi (440 de miliarde lei vechi).
Angajatii Rafinariei „Petrolsub” nu si-au mai primit salariile din luna martie a acestui an, cand au manifestat in fata Prefecturii scandand lozinci impotriva actionarilor, inclusiv a fostului director SRI, Virgil Magureanu, despre care liderul sindical Gheorghe Zmole sustine ca s-ar afla in spatele celor trei firme care compun actionariatul rafinariei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă