0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialAngajatii Primariei Cluj au sechestrat aparatura electronica a datornicilor

Angajatii Primariei Cluj au sechestrat aparatura electronica a datornicilor

ãMoromete, plateste foncirea!”, asa suna indemnul portareilor din perioada interbelica. La Cluj, executarile silite revin la moda pentru ca Primaria nu a gasit o alta metoda pentru a incasa datoriile de la cei care nu si-au mai platit impozitele de ani intregi.
Angajatii Primariei au plecat la strans de impozite si taxe de la datornici inca de la prima ora a zilei. Nu de alta, dar au dorit sa ii prinda pe proprietari acasa, inainte de a pleca la serviciu. Spre surprinderea inspectorilor Primariei, printre rau-platnici s-au aflat nu doar persoane cu venituri mici, ci si proprietari de terenuri si vile impunatoare. In timp ce unii au inceput sa negocieze o amanare cu portareii, altii au fugit, pur si simplu, din fata angajatilor Primariei, care au venit insotiti de politisti. Datornicii fie au platit pe loc, fie s-a ales cu sechestrarea bunurilor din casa.
Un avocat din Cluj care avea o datorie de 8 milioane de lei fata de Primarie s-a ales cu televizorul si cuptorul cu microunde puse sub sechestru. Aceasta pentru ca proprietarul nu a avut bani la el sa isi plateasca datoria. Un alt restantier a luat-o pur si simplu la fuga atunci cand i-a vazut pe functionarii Primariei la poarta sa.
Primaria Cluj-Napoca va executa silit, luna aceasta, 175 de rau-platnici. Datoriile lor sunt cuprinse intre un milion si 100 de milioane de lei, pentru neplata impozitelor pe case, terenuri si masini. In total, au fost trimise circa 6.000 de somatii. Mai mult de jumatate dintre clujeni si-au platit astfel datoriile insa exista cateva sute care au contestat datoriile calculate de functionari. Restul clujenilor vor fi executati silit.

Cele mai citite

Reforma guvernanței economice europene – implicații pentru România

În peisajul economic al ultimilor ani, marcat de niveluri din ce în ce mai ridicate ale datoriilor guvernamentale ale statelor membre, dar și de...
Ultima oră
Pe aceeași temă