-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialAngajatii din penitenciare ameninta cu greva generala

Angajatii din penitenciare ameninta cu greva generala

Angajatii penitenciarelor nu mai suporta conditiile de lucru si nici faptul ca orele suplimentare de munca nu le sunt platite. Sindicalistii din penitenciare au demarat deja actiuni de protest la sfarsitul lunii trecute, iar maine vor picheta Ministerul Justitiei, anunta Realitatea.net.

Membrii Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare si cei ai Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor au purtat banderole pe brat, pe 30 iunie, in semn de protest. Maine acestia vor picheta Ministerul Justitiei, iar pe 30 iulie, e posibil sa se declanseze greva de avertisment.

Salariatii din penitenciare ameninta si cu greva generala daca nu vor fi luati in seama.

Ei cer guvernului bani pentru infrastructura si logistica. Angajatii mai cer plata pentru orele suplimentare si deblocarea posturilor vacante. Sindicalistii se plang si ca penitenciarele au datorii de zeci de milioane de lei catre furnizorii de hrana, combustibil sau curent electric. Ei mai cer si demiterea intregii conduceri a Administratiei Nationale a Penitenciarelor si a lui Radu Ragea, subsecretar de stat in Ministerul Justitiei si a intregii conduceri a ANP.

Pe 30 iunie peste 11.000 de angajati ai penitenciarelor au intrat in greva japoneza. Gardienii au spus ca sunt nevoiti sa-si cumpere dozatoare de apa si aduc becuri de acasa, pentru ca penitenciarele functioneaza cu un buget de avarie.

Cele mai citite

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă