5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialAngajaţi Boeing, arestaţi pentru trafic cu medicamente

Angajaţi Boeing, arestaţi pentru trafic cu medicamente

Peste 30 de persoane au fost arestate joi dimineaţa la o fabrică de elicoptere din Philadelphia, în Statele Unite, pentru distribuire ilegală şi încercare de achiziţionare a unor medicamente care se eliberează doar cu prescripţie medicală, inclusiv puternicul calmant Oxycontin, relatează ABC News, citat de Mediafax.

Boeing Rotorcraft Systems produce elicoptere H-47 Chinook şi V-22 Osprey pentru armata americană. Toate persoanele reţinute, cu excepţia uneia, sunt angajaţi sau foşti angajaţi ai fabricii, a decalarat procurorul Zane Memeger.

“Ancheta şi acuzaţiile s-au concentrat nu numai pe vânzători, ci şi pe utilizatori din cauza rolului critic al acestor angajaţi în producerea aparatelor de zbor militare”, a declarat Memeger, adăugând că arestările sunt rezultatul unei anchete sub acoperire efectuate de FBI şi Administraţia pentru alimente şi medicamente, care a durat patru ani.

Printre medicamentele vândute la această fabrică se numără calmantul Oxycontin, care are ca substanţă activă Oxycodonum. Douăzeci şi trei de persoane au fost acuzate de distribuire de medicamente, în timp ce alte 14 au fost acuzate de cumpărarea acestora de la un agent FBI sub acoperire. Toate cele 37 de persoane, cu excepţia uneia, au fost arestate.

Pedeapsa maximă pentru distribuirea de Oxycodonum este de 20 de ani de închisoare, iar amenda maximă este de un milion de dolari. Încercarea de cumpărare atrage după sine o pedeapsă maximă de un an de închisoare.

Potrivit unei surse citate de ABC News, vânzătorii din interiorul fabricii nu constituie o “reţea de trafic organizată, fiind doar indivizi care furnizează (medicamente) altor indivizi pentru uz personal”.

Cele mai citite

Despăgubiri de aproape 4 milioane lei, plătite anul trecut, pentru bunurile din locuinţe afectate de fenomene electrice

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) anunţă că societăţile de asigurări membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de...

Cum să te pregătești pentru vacanța ta de vis: De la bagaje la parcare auto

Planificarea și pregătirea pentru vacanța ta de vis pot fi un proces emoționant și distractiv, dar și provocator. Pentru a te asigura că totul...
00:01:12

VIDEO. Un muncitor blocat în tunelul din India povestește calvarul trăit

Muncitorii blocați timp de 17 zile într-un tunel prăbușit în India au povestit, miercuri, 29 noiembrie, calvarul prin care au trecut, la o zi...
Ultima oră
Pe aceeași temă