37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialAndronescu: Nu am o problema sa plec din functie azi sau maine...

Andronescu: Nu am o problema sa plec din functie azi sau maine (VIDEO)

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, ca refuza sa discute despre posibilitatea schimbarii ei din functie si ca personal nu are nicio problema daca este inlocuita din acest post, potrivit Mediafax.

"Acesta chestiune cu remanierea nu vreau sa o discut pentru ca nu am nicio problema sa plec astazi sau maine. Chiar nu am o problema, dar ma intereseaza problema scolii. Problema scolii chiar este o problema nationala", a spus ministrul, la sfarsitul sedintei coalitiei.

Intrebata daca intentioneaza sa retraga ordinul privind numirea directorilor de scoli, ministru social-democrat a raspuns ca, in opinia sa, acest lucru inca mai suporta "discutii" si ca, in aceasta saptamana, noua lege a Educatiei va intra in vigoare.

"Noi suntem cu normele metodologice foarte aproape de finalizare, cred ca le vom sfarsi chiar in acesta saptamana si atunci ar putea sa fie primul articol din lege care se aplica, acesta cu alegerea directorilor prin concurs, nu prin delegatie nici acolo, nici acolo", a spus Andronescu.

Intrebata despre afirmatia premierului Boc care a spus ca o va schimba din functie daca vor fi schimbati directori prin ordin de ministru, Ecaterina Andronescu a aratat ca nu vrea sa discute aceasta "chestiune cu remanierea".

Premierul Emil Boc a reiterat, luni, la sfarsitul sedintei coalitiei, decizia de a o schimba din functie pe Ecaterina Andronescu daca se va proceda la schimbarea directorilor de scoli prin ordin de ministru, mentionand ca a discutat acest lucru cu ministrul Educatiei. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă