10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialAndrei Plăcintă cere procurorilor să-l cerceteze pentru omor pe cel care a...

Andrei Plăcintă cere procurorilor să-l cerceteze pentru omor pe cel care a tras asupra maşinii lui

Andrei Răzvan Plăcintă cere procurorilor Parchetului Capitalei să-l cerceteze pentru omor pe cel care atras cu pistolul asupra maşinii în care se afla el atunci când s-a produs agresiunea pentru care a fost arestat preventiv, anună Mediafax.

Andrei Răzvan Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, a făcut, marţi, o plângere la Parchetul Tribunalului Bucureşti, potrivit unor surse judiciare.
Informaţia a fost făcută publică şi de avocaţii acestuia, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, în timpul dezbaterilor privind contestaţia lui Andrei Plăcintă faţă de hotărârea prin care Tribunalul Capitalei a decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.
Apărătorii au spus că plângerea a fost făcută pe numele unei persoane al cărei nume au arătat că nu-l pot furniza.

Potrivit avocaţilor însă, este cert faptul că asupra maşinii tânărului s-a tras cu un pistol, dovadă fiind şi cămăşile de cartuş găsite atât în interiorul maşinii, cât şi un act medical eliberat de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În 8 decembrie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Răzvan Andrei Plăcintă, acesta fiind acuzat de tentativă de omor calificat, tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

După pronunţarea soluţiei, avocatul lui Andrei Plăcintă, Raul Iancovici, a declarat că acestuia i-au fost făcute nişte teste şi că rezultatul lor indică faptul că tânărul nu a consumat produse etnobotanice. Apărătorul nu a precizat unde au fost făcute respectivele teste. El a adăugat că probele nu dovedesc săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi nici a celei de tâlhărie.
Andrei Placintă a contestat decizia de arestare preventivă la Curtea de Apel Bucureşti.

După incidentul din 6 decembrie, Andrei Răzvan Plăcintă a fost tratat pentru răni superficiale la nivelul membrelor, în Serviciul Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar marţi la prânz a plecat din unitatea sanitară, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu. Medicul Bogdan Popescu a precizat că Andrei Plăcintă a avut doar răni minore, care au fost tratate în Serviciul Urgenţe.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a mai spus că o altă persoană care a fost implicată în incident a ajuns la spital, cu răni superficiale, însă nu a necesitat internare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă