6.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialAnchetatorii ruşi şi polonezi au inspectat din nou locul unde s-a prăbuşit...

Anchetatorii ruşi şi polonezi au inspectat din nou locul unde s-a prăbuşit avionul lui Kaczynski

Anchetatorii ruşi şi polonezi au făcut o nouă inspecţie la locul unde s-a prăbuşit avionul prezidenţial polonez, a declarat duminică un purtător de cuvânt al comisiei ruse de investigaţie, citat de RIA Novosti, potrivit NewsIn.

Vladimir Markin a afirmat că anchetatorii, inclusiv un procuror militar polonez, au inspectat din nou locul accidentului, dar nu au găsit “fragmente de corpuri omeneşti, părţi de avion sau obiecte personale ale victimelor, care ar putea avea legătură cu ancheta”.

Anchetatori şi experţi ruşi şi polonezi investighează împreună cauzele accidentului, în timp ce procurorii militari polonezi îşi desfăşoară propria anchetă.

Directorul Comisiei de aviaţie interstatală a declarat că, în cursul aterizării, uşa dintre cabină şi compartimentul prezidenţial era deschis, iar, cu câteva minute înainte de prăbuşire, în cabina piloţilor se aflau şi alte persoane. Comisia a reuşit să identifice una dintre voci, alta decât a piloţilor.

Potrivit agenţiei ucrainene UNIAN, în cabină se aflau şeful aviaţiei militare şi şeful de protocol al Ministerului de Externe.

Echipajul avionului prezidenţial polonez nu a dispus înainte de decolare de date privitoare la condiţiile meteo din Smolensk, a anunţat miercuri Aleksei Morozov, responsabil al Comitetului biroului de anchetă rus pentru accidentele aviatice. “Pregătindu-se de zbor, echipajul avea date cu privire la condiţiile meteio de pe aerodromul de decolare şi previziuni meteo pentru itinerariu. Nu dispunea de date despre condiţiile meteo de pe aerodromul din Smolensk”, a spus el.

Potrivit oficialului, echipajul nu dispunea nici de date de navigaţie aeriană actualizate cu privire la aeroportul de destinaţie. Partea rusă a avertizat de mai multe ori echipajul cu privire la condiţiile meteo nefavorabile pentru aterizare, a notat oficialul.

Cele mai citite

Mesajul lui Ciolacu de Ziua Națională

Mesajul de unitate al Zilei Naţionale ar trebui să fie prezent în orice acţiune a cetăţenilor, societăţii civile, mediului de afaceri, reprezentanţilor statului sau...
00:00:48

VIDEO. Regele Charles vorbește despre schimbările climatice, la COP28

În discursul de deschidere a summitului ONU pe tema climei, regele Marii Britanii a declarat vineri, 1 decembrie, că lumea este "teribil de departe...
00:00:48

VIDEO. Un elicopter s-a prăbușit pe o autostradă din Madrid

Un elicopter s-a prăbușit vineri dimineața pe o șosea de centură din capitală, lovind un autoturism. De altfel, trei persoane au fost rănite, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă