5.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialAncheta medicala in cazul decesului fetitei de sase ani din Brasov

Ancheta medicala in cazul decesului fetitei de sase ani din Brasov

Colegiul Medicilor Brasov a inceput, luni, o ancheta in cazul unei fetite in varsta de sase ani din Brasov care a decedat dupa ce medicii au decis sa amane cu cateva zile interventia chirurgicala la care micuta urma sa fie supusa, transmite NewsIn.

Pentru aceasta ancheta, Colegiul Medicilor Brasov a desemnat o comisie formata din trei membri. Vicepresedintele Colegiului Medicilor, dr. Sorin Garbacea, a declarat ca, pe langa rezultatele autopsiei, comisia de ancheta va cere si alte probe: toxicologice, imunologice, histologice, din aceasta cauza ancheta putand dura chiar si o luna.

In cursul zilei de luni au fost facute publice si rezultatele necropsiei efectuate la Laboratorul de Medicna Legala din Brasov. Medicii legisti spun ca au stabilit ca si cauza a mortii fetitei spargerea unuia din cele doua chisturi hidatice hepatice, boala fiind veche de cel putin doi ani. Medicul legist care a efectuat autopsia, dr. Oana Toma Gradinaru, a declarat ca fetita a suferit un soc anafilactic cu edem laringian masiv, ca urmare a rupturii unuia dintre chisturi.

"Este o boala frecventa, care avanseaza relativ lent. Dupa cum aratau leziunile, boala era de cel putin doi ani. Unul dintre chisturi s-a rupt si s-a produs o reactie alergica cu un edem laringian masiv, care a dus la stop respirator. Copilul a fost adus la medic intr-o stare avansata a bolii", a declarat, luni, medicul legist, care a precizat ca fiecare din cele doua chisturi avea marimea unui grepfruit, avind un diametru de 14 cm, respectiv 12 cm, dar si ca in dosarul medical nu se afla nici un bilet de externare din spital.

Oficialii Spitalului de pediatrie din Brasov au precizat, luni, ca inca nu se stie daca exista bilet de externare la dosar, cert fiind doar faptul ca fetita, Sorina Elena Carstea, a fost luata din spital pe semnatura matusii, nu a unuia dintre parinti.

"Am vazut foaia de observatie a copilului. Era specificat de medic ca parintii au luat copilul de comun acord. Daca exitsa sau nu bilet de externare nu pot sa va zic, pentru ca deocamdata nu se stie. Este o semnatura, dar in locul mamei este semnatura unei matusi care s-a dat drept mama fetitei", a declarat presei, dr. Macel Albean, purtatorul de cuvant al spitalului.

Fetita ar fi trebuit sa fie operata saptamana trecuta de chisturi hidatice hepatice, medicul chirurg decizand, insa, sa amane operatia pana la inceputul acestei saptamani. Parintii il acuza pe medicul chirurg Serban Constantin de moartea fetitei, ei depunand plangere impotriva acestuia la Colegiul Medicilor, mai ales ca, spun ei, i-ar fi dat 1.400 de lei pentru ca fetita sa fie foarte bine ingrijita. "I-am dat bani, asa cum se face in spital. Am dat 14 milioane de lei. I-am spus medicului ca ma pot duce cu ea oriunde numai sa se faca bine, ca aveam posibilitate si mi-a spus ca oriunde pot muri copiii. I-as mai fi dat si alti bani numai sa stiu cã Sorina se face bine", a declarat mama fetitei.

Si politistii brasoveni au inceput o ancheta in acest caz, fiind sesizati telefonic de medicul de garda al spitalului. In comunicatul semnat de purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisarul Liviu Naghi, se mentioneaza ca "din primele verificari, a rezultat faptul ca minora respectiva se afla in evidenta spitalului, urmand un tratament la domicilul ei. In data de 01.08.2009, in jurul orei 02.40, s-a trezit cu accese de tuse, iar parintii au solicitat un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Brasov, pe care nu l-au mai asteptat, deplasandu-se la spital, impreuna cu fetita, cu un autoturism personal, unde medicii au constatat decesul minorei. Cercetarile sunt continuate de politisti pentru stabilirea circumstantelor in care a survenit decesul minorei".

Cele mai citite

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
Ultima oră
Pe aceeași temă