12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Noi informații în dosarul dezinfectanților diluați. Hexi Pharma a avut contracte...

UPDATE. Noi informații în dosarul dezinfectanților diluați. Hexi Pharma a avut contracte de 51 milioane lei (Parchetul General)

Procurorul general al României Augustin Lazăr a declarat că activitatea de documentare continuă, în dosarul Hexi Pharma și urmează să se stabilească un prejudiciu. Referitor la dosarul decesului lui Dan Condrea, șeful PICCJ a spus că se așteaptă analizele genetice.

UPDATE. 16.43 Parchetul General face publice noi date în dosarul dezinfectanților diluați. Este vorba despre contacte cu 152 de spitale în valoare de aproximativ 51 de milioane de lei. 

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, HEXI PHARMA a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de HEXI PHARMA cu aceste unităţi medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care  s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active – este de cca. 51 milioane lei”, transmite Parchetul General. 

Citește și: Ipoteza sinuciderii în cazul lui Condrea, tot mai plauzibilă. Specialistul criminolog Dan Antonescu explică ce indicii susțin această variantă

“Astăzi vom avea un prejudiciu. Activitatea de ridicare de documente continuă și acest prejudiciu ar putea fi updatat în zilele următoare. Ar putea să se identifice noi prejudicii în zilele următoare”, a declarat Augustin Lazăr, marți dimineață, înainte de a intra în sediul Parchetului General.

Citește și: UPDATE. Anchetă în cazul morții lui Dan Condrea. Necropsia continuă şi mâine. Urmează teste ADN

Despre dosarul morții lui patronului Hexi Pharma, Lazăr a explicat că se vor realiza expertize genetice pentru identificarea persoanei implicate în accidentul auto, dar și percheziții informatice, fiind ridicate în acest sens medii de stocare care vor fi examinate. Au fost ridicate medii de stocare care vor fi verificată printr-o expertiză informatică.

Citește și: INTERVIU. Specialist în securitate: este foarte posibil să fie o sinucidere simulată în cazul Dan Condrea

Procurorul general al României nu a dorit să spună dacă Dan Condrea ar fi fost interceptat și nici dacă Parchetul General a primit informări cu privire la patronul Hexi Pharma.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...
Ultima oră
Pe aceeași temă