1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialRezultate anchetă: Fabrica de lactate din Jibou nu poate fi incriminată în...

Rezultate anchetă: Fabrica de lactate din Jibou nu poate fi incriminată în cazul îmbolnăvirii copiilor din Pitești

Rezultatele anchetei realizate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, în cazul toxiinfecției alimentare a elevilor din Pitești, arată că fabrica de lactate din Jibou nu poate fi incriminată, informează Agerpres.

„Rezultatele sunt gata, însă nu este emis buletinul de analiză. Toate rezultatele la probele examinate sunt corespunzătoare. (…) Până la urmă, nu putem noi să incriminăm producătorul. Contaminarea ar fi putut să fie realizată pe traseu. Nu avem niciun indiciu, niciun pericol în privinţa unităţii producătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Sălak, Vasile Chindriş.

El a adăugat că s-au făcut controale şi în 108 unităţi de alimentaţie publică din Sălaj şi Cluj, însă nu s-au găsit în stoc produse lactate din lotul din care au consumat elevii din Piteşti. Totodată, el a precizat că au fost constatate nereguli la unitatea de catering din Argeş, acestea ținând de manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare. 

Citește și: Nouă elevi din Pitești rămân internați cu toxiinfecție alimentară

Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi elevi ai Şcolii I.L. Caragiale înscrişi într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la unităţile medicale din Piteşti după ce au mâncat la cantina care deserveşte unitatea de învăţământ, la o parte dintre pacienţi fiind confirmată prezenţa adenovirusului.

Citește și: Anchetă la o firmă de lactate din Jibou, după ce 40 de elevi din Pitești au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti, internaţi cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la o cantină, au fost identificată prezenţa bacteriei E-coli şi a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parţiale ale analizelor efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă