37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialANAT: 13 milioane de euro vor cheltui românii la pelerinajul la Sf....

ANAT: 13 milioane de euro vor cheltui românii la pelerinajul la Sf. Parascheva

Hotelurile sunt ocupate în proporție de 99% în Iași, unde , până în 16 octombrie, are loc pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva, arată Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), citată de Mediafax. Conform estimărilor ANAT, pelerinii vor scoate din buzunare aproximativ 13 milioane de euro.

"Hotelurile şi pensiunile din Iaşi sunt rezervate aproape în totalitate şi vor fi pline în proporţie de peste 99% în perioada 9-16 octombrie. În general, într-o săptămână obişnuită din octombrie, gradul de ocupare al hotelurilor din Iaşi nu depăşeşte 40%", a declarat Grig Alecsa, preşedintele ANAT pentru regiunea Nord Est.

Citește și: Iași: Peste 15.000 de pelerini așteaptă să se închine la moaștele Sfintei Parascheva

 

Alecsa spune că în Iaşi sunt aşteptaţi în săptămâna 9-16 octombrie aproximativ 300.000 de pelerini. El estimează că cei 3.000 de pelerini care se vor caza la hoteluri vor cheltui între 600 şi 700 de lei pentru transport, cazare şi masă, iar cheltuielile pentru ceilalţi, care nu dorm în hoteluri sau pensiuni, sunt considerabil mai mici, respectiv 2-300 de lei de persoană.

 

Citește și: Mai multe trenuri spre Iași, cu ocazia pelerinajului de Sf. Parascheva

Astfel, potrivit estimărilor oficialului ANAT, pelerinii care merg în această perioadă la Iaşi vor cheltui pentru a participa la eveniment peste 60 de milioane de lei (13 milioane de euro).

Citește și: Sute de mii de pelerini, așteptați la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași

Peste 15.000 de pelerini aşteaptă la rând pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iași pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, aproximativ 150 de autocare cu credincioşi din Voluntari şi Bucureşti sosind la Iaşi, vineri dimineață.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă