10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialAnarhie la metrou

Anarhie la metrou

Arestarea de catre jandarmii parizieni a unui tanar care calatorea cu metroul fara bilet a degenerat in violente, amintind de ciocnirile sangeroase din 2005, acum, cu o luna inaintea prezidentialelor.
Doua persoane au fost ranite in urma unei serii de ciocniri violente, desfasurate in noaptea de marti spre miercuri intre fortele de ordine si zeci de tineri, intr-una dintre principalele gari din Paris (Gara de Nord). Iar cel putin noua persoane au fost arestate, potrivit unui comunicat al politiei, informeaza AFP.
Calmul a fost restabilit in jurul orei locale 1.00 (2.00 ora Romaniei), in momentul in care fortele de ordine au reusit sa disperseze si ultimul grup de delincventi. Fortele de ordine au facut uz de gaze lacrimogene, iar garniturile de metrou nu au mai oprit in statia respectiva, pentru a se evita eventualele distrugeri.
Violentele au fost declansate de arestarea unui calator fara bilet, acuzat ca ar fi lovit doi agenti de la metrou care au incercat sa-l perchezitioneze.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă