9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialAmnesty International acuza Romania la CEDO ca discrimineaza romii

Amnesty International acuza Romania la CEDO ca discrimineaza romii

18 familii de romi care traiesc la marginea orasului Miercurea Ciuc, langa statia de epurare, au intrat in atentia Amnesty International. Organizatia a depus o plangere in numele lor la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, pe motiv ca romii ar fi discriminati. Autoritatile locale i-au mutat acolo dupa ce acestia au distrus o cladire din oras.

In urma cu cinci ani, cele 18 familii de romi au fost evacuate dintr-un imobil de pe strada Pictor Nagy Imre din Miercurea Ciuc, pentru ca locuinta statea sa cada. Primaria i-a mutat in niste baraci metalice langa statia de epurare. Cei 50 de oameni traiesc aici in conditii greu de imaginat. Incercarile consiliului local de a le gasi alte locuinte s-au izbit de reticenta locuitorilor orasului. Autoritatile locale nu sunt indiferente, iar romii recunosc si ei ca sunt ajutati.

In ultimii ani, mai multe organizatii pentru apararea drepturilor omului au dat in judecata autoritatile locale, pe motiv ca obliga romii sa traiasca in conditii mizere. Realitatea TV aminteste ca procesele sunt inca pe rol. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă