19.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialAmericanii opereaza din nou gratuit la Botosani

Americanii opereaza din nou gratuit la Botosani

» Medicii americani de la fundatia Medical Misson revin anul acesta la Botosani.

» Este al optulea an in care medicii americani s-au aratat interesati sa opereze, gratuit, in Botosani.

Reprezentantii fundatiei din sua si-au  confirmat prezenta in judet printr-o scrisoare trimisa Autoritatii de Sanatate Publica Botosani.
Delegatia americana va sosi la Botosani pe 5 septembrie si timp de aproape doua saptamani medicii vor acorda gratuit consultatii si vor efectua interventii chirurgicale gratuit. "Deocamdata, nu stim cati medici vor face parte din misiunea din acest an, urmeaza sa primim in continuare informatii de la reprezentantii Medical Mission. Probabil ca in acest an vor continua consultatiile in teritoriu care au avut mult succes anul trecut", a declarat Gabriel Oprisanu, directorul ASP Botosani. Oprisanu a spus ca cei care doresc sa beneficieze de serviciile medicale ale medicilor americani vor trebui sa se inscrie ca si pana acum pe listele care vor fi puse la dispozitie la doua dintre unitatile sanitare ale judetului.

Cel mai probabil, spitalele la care medicii din SUA isi vor desfasura activitatea sunt Spitalul de Pediatrie, Spitalul de Obstetrica si Ginecologie si Spitalul Judetean Botosani.
Interventiile medicale efectuate de echipa americana anii trecuti au constat in  corectarea strabismului, repararea buzei de iepure si a defectelor de palat, corectarea piciorului stramb, dar si alte operatii pentru picior si glezna. De aceste interventii au beneficiat atat copiii, cat si adultii.
Au fost de asemenea efectuate vizite la casele de copii, dar si in scoli pentru ca elevii sa constientizeze pericolul la care se supun in cazul in care se joaca cu focul.

Cele mai citite

De ce Donald Trump vrea să amenințe Iranul cu „distrugerea”

Donald Trump a declarat miercuri că ar trebui să ameninţe Iranul cu "distrugerea" dacă această ţară ar ataca un candidat la alegerile americane, declaraţie...

De ce Donald Trump vrea să amenințe Iranul cu „distrugerea”

Donald Trump a declarat miercuri că ar trebui să ameninţe Iranul cu "distrugerea" dacă această ţară ar ataca un candidat la alegerile americane, declaraţie...

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă