3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialAmelia Antoniu a fost diagnosticată cu pneumonie

Amelia Antoniu a fost diagnosticată cu pneumonie

Prim solista Teatrului Naţional de Operetă din Bucureşti, Amelia Antoniu, internată de vineri la Spitalul de Boli Infecţioase “Dr. Victor Babeş” din Capitală, a fost diagnosticată cu pneumonie şi se află sub tratament cu antibiotice, a declarat pentru NewsIn mama pacientei, Paula Antoniu.

“Se află sub tratament cu antibiotice, nu mai e febrilă. A fost diagnosticată cu pneumonie. Se ştie că e un focar de infecţie care se tratează. Speram că o să poată fi externată vineri, însă se pare că înainte de luni nu se pune problema. O să stăm cât timp va fi nevoie”, a declarat Paula Antoniu.

Amelia Antoniu se află în continuare sub atenta supraveghere a medicilor, care îi fac analize o dată la două zile. “Medicii ne-au spus că dacă am fi întârziat o săptămână ar fi fost un dezastru”, adăugat Paula Antoniu.

Mama pacientei a adăugat că medicii repetă analizele acesteia o dată la două zile, pentru a verifica dacă tratamentul pe care i-l administrează este corespunzător.

Amelia Antoniu, care a început să se simtă din nou rău în cursul săptămânii trecute, a fost internată, vineri, la Spitalul de boli infecţioase “Dr. Victor Babeş”. “Încearcă să se descopere exact ce are. Am înţeles la un moment dat că ar avea un sindrom inflamator, o infecţie bacteriană, iar acum o bagă din nou pe un cocktail de antibiotice. Nu ştim ce să mai facem, parcă bâjbâim pe întuneric neavând încă diagnostic. Nu înţelegem de ce este atât de greu să se descopere o infecţie bacteriană”, a declarat Paula Antoniu.

Amelia Antoniu a fost externată pe 10 mai din Spitalul Universitar, după ce medicii au decis că este în afara oricărui pericol.

Prim solista Teatrului de Operetă şi o altă femeie, Alice Preda, în vârstă de 35 de ani, au fost transferate în stare foarte gravă de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar pe 21 aprilie, unde au fost internate la Terapie Intensivă. Cele două femei fuseseră supuse pe 19 aprilie unor intervenţii chirurgicale minore la secţia de ginecologie a CF2, în urma operaţiilor starea celor două paciente agravându-se rapid.

Potrivit anchetei desfăşurată de Ministerului Sănătăţii la Spitalul CF2, Alice Preda a fost infectată cu microrganismul gram negativ burkholderia cepacia. Comisia de evaluare a Ministerului Sănătăţii a stabilit că afecţiunile actuale ale celor două paciente de la Spitalul CF2 sunt cauzate de asistenţa medicală acordată în această unitate medicală.

Ministerul Sănătăţii a concluzionat, în urma anchetei efectuate la Spitalul CF2 din Capitală, că în unitate se lucrează în condiţii improprii, cu instrumentar cu sterilizare îndoielnică şi că nu se respectă protocolul de asepsie necesar.

Cele mai citite

Un nou bestseller cu extratereștrii

"Ciclul Vital Nouă," cel mai recent roman al Simonei Tănăsescu, îmbină realitatea cu ficțiunea. O nouă aventură pentru căutătorii de extratereștrii.   În "Ciclul Vital...

Parchetul European a preluat dosarele DNA de fraudare a fondurilor europene de către „grupul” lui Sebastian Ghiță

O citația a Parchetului European (EPPO) condus de către Laura Codruța Kovesi transmisă, la începutul acestei luni, către un om de afaceri din...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...
Ultima oră
Pe aceeași temă