22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Ambasadorul SUA în Turcia neagă că Washingtonul ar fi sprijinit tentativa de lovitură de stat din Turcia

Ambasadorul SUA în Turcia, John Bass, a declarat luni că relatările din mass-media şi comentariile unor oficiali care sugerează că Statele Unite ar fi sprijinit tentativa de lovitură de stat împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan sunt categoric neadevărate, el estimând că astfel de speculaţii dăunează prieteniei dintre aliaţii NATO, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres. Ministrul turc al muncii şi alţi responsabili turci de rang înalt au sugerat în declaraţiile lor că tentativa de lovitură de stat a fost orchestrată de SUA. 

Citeşte şi: FOTO + VIDEO. Turcia: Nou bilanț al morților, în lovitura de stat eșuată. Parlamentul a fost evacuat. Kerry: Turcia RISCĂ excluderea din NATO. Percheziţii la baza militară de la Incirlik

Autorităţile turce au cerut Statelor Unite să-l extrădeze pe Gulen, dar secretarul american de stat John Kerry le-a cerut să furnizeze dovezi care să ateste acuzaţiile faţă de acesta. 
Într-o declaraţie postată pe website-ul ambasadei SUA la Ankara, ambasadorul John Bass menţionează că Washingtonul este dispus să ofere Turciei asistenţă în investigarea tentativei de lovitură de stat şi că va lua în considerare orice solicitare de extrădare dacă se întrunesc condiţiile legale.

Ultima oră
Pe aceeași temă