26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Franţei la Bucureşti: am văzut multe dovezi de solidaritate şi din...

Ambasadorul Franţei la Bucureşti: am văzut multe dovezi de solidaritate şi din partea autorităţilor, dar şi a românilor

Atentatul brutal de la Nisa a însângerat sărbătoarea naţională a Franţei, a declarat vineri ambasadorul Francois Saint-Paul, care a dat asigurări că lupta împotriva intoleranţei şi nerespectării vieţii va continua. 

"Ieri, am sărbătorit împreună Ziua Naţională şi am fost toţi fericiţi, francezii şi românii şi invitaţii noştri. Astăzi, faptul este că un atentat la Nisa, un atentat brutal, a însângerat această sărbătoare naţională. Cum am spus ieri în discursul meu – răspunsul nostru nu mai poate fi decât un răspuns comun, pentru că apărăm împreună valorile comune, valorile noastre. Puteţi fi siguri că o să continuăm lupta noastră împotriva intoleranţei, nerespectării vieţii umane şi pentru respectarea valorilor noastre, valori care sunt comune României şi Franţei", a precizat Francois Saint-Paul, la sediul Ambasadei, potrivit Agerpres. 

Ambasadorul francez a mulţumit tuturor celor care au venit vineri la ambasadă şi au semnat în Cartea de condoleanţe. "Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care deja au venit pentru condoleanţe. Domnul preşedinte Iohannis a fost primul care a semnat în Cartea de condoleanţe şi am văzut multe dovezi de solidaritate şi din partea autorităţilor, dar şi a românilor. Cartea de condoleanţe va fi deschisă astăzi, sâmbătă şi duminică, şi aş vrea să subliniez că aceste gesturi de solidaritate pentru noi sunt foarte importante. Împreună o să răspundem, pentru că această solidaritate este foarte importantă", a spus diplomatul francez.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă