22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialAmanetarea masinilor, solutia anti-criza pentru bucuresteni

Amanetarea masinilor, solutia anti-criza pentru bucuresteni

Criza de lichiditati si conditiile aspre de creditare aplicate de banci, duc tot mai multi bucuresteni spre casele de amanet. Daca pana acum, doar bijuteriile din aur erau lasate gaj pentru un imprumut urgent, oamenii isi amaneteaza mai nou masinile sau chiar apartamentele in care locuiesc.

"Aceasta masina a fost amanetata saptamana trecuta. Este o masina la pretul ei de fabricatie de 25.000 de euro, firma noastra i-a acordat un imprumut de 10.000 de euro", a spus managerul unei case de amanet, Ionut Vasile, citat de Realitatea TV.

Cinci masini au ajuns sa fie amanetate la firma lui Ionut, in ultimele luni, de cand a inceput sa se contureze criza economica. Proprietarul masinii nu primeste la schimb mai mult de jumatate din pretul ei. Cei care imprumuta bani astfel, reusesc foarte greu sa-si plateasca datoria ca sa-si recupereze masina, spune managerul firmei.

Exista insa romani si mai disperati, care isi amaneteaza propria casa pentru a face rost de bani. Procedeul implica multa birocratie, motiv pentru care multe dintre agentiile de amanet se feresc sa faca astfel de tranzactii.

Cei care nu au masini scumpe sau bijuterii de valoare se lipsesc de televizor, masina de spalat, roboti de bucatarie sau calculator. Orice obiect care le poate aduce cativa bani pentru un timp.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă